Hlavním organizátorem byl 27letý muž z Havířova, který nakupoval ve velkém marihuanu od dalších podezřelých osob z Přerova a Tovačova. Následně ji prodával komplicům a ti ji odváželi do Polské republiky.

„Ze zjištěných informací byla ustanovena skupina podezřelých osob, která se dlouhodobě zabývala nelegálním obchodováním s omamnými a psychotropními látkami,“ informovala mluvčí celního úřadu Pavla Zdobnická.

Koncem letošního června ale spadla klec. Zásahová jednotka celní správy ve spolupráci s policií chytila dealery přímo při činu. „Zadržen byl hlavní organizátor spolu s dodavatelem z Tovačova přímo při předávce 2,5 kilogramu marihuany,“ informovala Zdobnická s tím, že následně zásahová jednotka zadržela další tři podezřelé.

Fotogalerie
7 fotografií

Tím byl muž z Havířova ve věku 22 let, který vystupoval jako prostředník obchodu, a dva polští občané, kteří měli drogu vyvézt do Polska. Jako poslední byl zadržen dodavatel marihuany z Přerova. Divit se policisté nestačili také při domovních prohlídkách zadržených osob.

„V rámci těchto prohlídek bylo zajištěno 2300 gramů sušené marihuany, 181 kusů rostlin marihuany v in-door pěstírně spolu s technologickým zařízením a komponenty, 25 gramů metamfetaminu, 13 gramů hašiše,“ dodala Zdobnická.



Mimo to byly v domech zadržených osob nalezeny také dvě plynové pistole, 359 tisíc korun v hotovosti, 37 910 polských zlotých, převod vlastnického práva k družstevnímu bytu jako výnosy trestné činnosti a řada dalších důkazů, které nyní budou policisté zkoumat.

V návaznosti na tento případ byl o týden později také zadržen muž z Karviné, který rovněž doma pěstoval konopí k vývozu do Polska.

Fotogalerie
7 fotografií