Prarodiče sloužili mladému muži jako spolehlivá »dojná kráva«. Bydlel u nich v domě, a když potřeboval peníze, dědova karta byla vždy po ruce. Problém byl, že senior o výběrech z konta neměl ani tušení.

„Mladík pokaždé platební kartu odcizil z peněženky, provedl výběr z bankomatu a později ji zase vrátil zpět,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že vnuk z bankomatu vybral více než 30 000 korun, které následně utratil.

Jenže to mu nestačilo a začal vysávat dědovi konto ve velkém. „Pomáhal mu s internetovým bankovnictvím, přičemž znal jeho přístupové heslo k bankovnímu účtu. Toho využil a postupně si neoprávněnými převody finančních prostředků převedl na svůj bankovní účet necelých 125 000 korun,“ popsala Hokrová.

Využíval přitom toho, že děda nechával svůj mobil položený vedle počítače. Nebyl proto problém přečíst si v něm autorizační kód k transakci a tu pak v internetovém bankovnictví potvrdit.

„Kriminalisté se případem intenzivně zabývali a mladého muže obvinili z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila Hokrová. Povedenému vnukovi teď hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

VIDEO: Staří lidé se, bohužel, často stávají obětí lupičů.

Video
Video se připravuje ...

Výpověď přepadeného seniora: Zmlátili ho a okradli! tv JOJ