Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hudebník Jáchym Rejžek, který měl zmlátit přítelkyni: V dětství byl na prahu smrti

Autor: aba - 
12. července 2017
05:30

Rapper Jáchym Rejžek, který vystupuje pod uměleckou přezdívkou Churchill byl podle informací aktu.cz zatčen za napadení ženy, kterou měl věznit ve svém bytě. Sám si ale v dětství teror zažil - to když ho šikanovali ve škole kvůli zraněním z nehody, při které málem zemřel.

Dnes třiadvacetiletý Jáchym Rejžek, syn hudebního a filmového kritika Jana Rejžka a šéfdramaturgyně České televize Aleny Müllerové, byl v úterý nad ránem zatčen. Do jeho bytu v Praze 4 přijela policejní hlídka poté, co žena volala na tísňovou linku, že ji doma drží a bije. Po příjezdu policie přijela na místo i sanitka a ženu, která má mít údajně zlomený nos, modřiny a pořezanou ruku, převezla do nemocnice.

Podle výpovědi Rejžkova spolubydlícího měl být hudebník opilý a pohádat se i s ním. Podle jedné z jeho sousedek má mít s pitím dlouhodobější problém. On sám byl v dětství vystaven psychickému teroru ze strany spolužáků, kteří ho šikanovali. O důvodech šikany a o zkušenostech s těžkou nehodou, kterou prožil, se v roce 2008 svěřil v dokumentu z cyklu Jak to vidím já České televize. 

Všechno začalo v létě roku 2005 kdy tehdy téměř jako dvanáctiletý vběhl pod auto a utrpěl vážná zranění. S krvácením do mozku ho převezli do Thomayerovy nemocnice, kde mu místní lékaři dávali dvacetiprocentní šanci na přežití. Do nemocnice byl převezen v dopoledních hodinách s velmi závažným poraněním mozku a plic. Jednalo se o mnohočetné zhmoždění plicní a mozkové tkáně s krvácením, takže stav byl vážný, vysvětluje v dokumentu doktor Martin Prchlík. 

Prognóza byla špatná a Rejžek strávil měsíc v kómatu. Lékaři nastínili možnost, že skončí na vozíku nebo nebude mluvit. O tom, jak se všechno musel naučit znovu hovoří i jeho otec. Jáchymovi se ten život jakoby scvrknul pak do toho půl roku, kdy už za ten měsíc a půl za dva jako by mu byl rok znova. Znova se učil všechny funkce, za další měsíc se učil chodit, vzpomíná na hrůznou událost Jan Rejžek.

Zázrakem se ale Jáchym Rejžek uzdravil a začal znovu mluvit a chodit. Do školy se po úrazu vrátil do šesté třídy a děti ho začaly šikanovat. Podle jeho vlastních slov to bylo kvůli úlevám, které kvůli svým zraněním, ze kterých se v té době stále léčil, ve škole měl. V jedné ze svých písniček říká, že mu děti sprostě nadávaly a on se stal agresorem, který všechno řešil pěstí. Problémy se pak vyřešily jeho přechodem na jinou školu.

Dnes vystupuje Rejžek pod uměleckým jménem Churchill a věnuje se rappu. Po úterním zatčení si ho policie ponechala na služebně a na odpolední prohlídku bytu ho přivezla v poutech. Případ ale bude dále prošetřovat. Celá situace nemá právní kvalifikaci, protože se musí jednoznačně zjistit, co se tam stalo, za jakých okolností a podmínek, a musíme dojít k jednoznačnému závěru, zda se někdo něčeho dopustil,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

 

starena ( 25. února 2023 09:18 )

On si tak vytváří image, neuznává nikoho, kdo nepatří do jeho bubliny významných. A kdo je víc než novinář?

starena ( 25. února 2023 09:14 )

Také vzteklý...

obrobr ( 12. července 2017 13:40 )

jeho otec byl a je prvotřídní havloidní stvůra.....a to už nepotřebuje dalšího komentáře

naidka ( 12. července 2017 11:05 )

A nepřestal vyvinulo se to do těžkého komplexu z nevábného zjevu.

dejavu26 ( 12. července 2017 10:40 )

Kdopak asi nakrmil dojemnými fotečkami malého chudáčka synka bulvár, aby vzbudil soucit a pocit v lidech, že synek za své agresivní chování nemůže, to vše ta jeho nehoda a zlí spolužáci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání