Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražedkyně z Tesca už není na izolaci a hraje volejbal: Pozůstalí chtějí peníze po státu

Michelle S. (33), která zavraždila minulý rok v červenci zákaznici v supermarketu na Andělu, stanula před soudem. Ten jí prodloužil vazbu.
Michelle S. (33), která zavraždila minulý rok v červenci zákaznici v supermarketu na Andělu, stanula před soudem. Ten jí prodloužil vazbu.  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: dce - 
11. července 2017
14:13

Loni v červenci ubodala Michelle Sudků v obchodním centrum na Andělu čtyřiapadesátiletou ženu. Za to si má odpykat 30 let ve vězení. Nedávno navíc opustila izolaci a podívala se mezi ostatní vězně. Volný čas tráví v knihovně či hraním volejbalu. Pozůstalí po zavražděné ženě navíc nyní požadují peníze po státu.

Michelle Sudků se podle serveru Lidovky.cz začíná očividně ve vězení zabydlovat. „Podle toho, co mi píše, se má dobře. Má i kulturní vyžití,“ uvedl její právní zástupce Tomáš Dvořáček. „Že tam mají knihovnu, že hraje volejbal a badminton."

Léky, které Sudků bere, tak podle všeho zabírají. Chodí za ní jednou týdně psychiatr a psycholog. „Rozhodně to nepůsobí, že by tam měla problémy, nebo že by si s ní nevěděli rady. Chovají s k ní slušně a ona k nim,“ popsal Dvořáček.

Oficiálně ale byly s léčbou odsouzené ve věznici problémy. Vězeňská zdravotnická zařízení totiž nemají pro sexuologickou léčbu žen akreditaci.

Sudků bylo kromě odnětí svobody uloženo zaplatit pozůstalým 880 000 Kč odškodného. Ti ovšem nyní požadují finanční pomoc od státu. „Spis byl zaslán k žádosti ministerstva, které bude rozhodovat o žádosti oběti trestné činnosti o peněžitou pomoc,“ potvrdil serveru Lidovky.cz místopředseda Městského soudu v Praze pro trestní úsek Jan Kadlec.

O přiřknutí této pomoci rozhoduje ministerstvo spravedlnosti. Mezi pozůstalé může stát rozdělit maximálně 600 000 korun.

dandova ( 12. července 2017 12:40 )

No, tak hlavně, že je Michelle mezi volejbalem a badmintonem spokojená.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání