V úterý 11. července se v dopoledních hodinách vybouralo vozidlo záchranářů s osobním vozem. Podle informací pražských hasičů mělo jít o soukromou převozní sanitku. „V autě byla jedna zraněná osoba. My jsme udělali běžné úkony, tedy jsme odpojili akumulátory, zasypali jsme provozní kapaliny a zraněnou osobu jsme předali zdravotnické záchranné službě,“ řekl redakci Blesk.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Podle zdravotníků převozní soukromá sanitka žádného pacienta nevezla a její posádka se nezranila. „Na místě jsme ošetřovali třicetiletého řidiče osobního automobilu. Toho jsme zajistili a odvezli jsme ho k další péči do nemocnice ve Vinohradech. Muž měl pohmožděný hrudník a břicho,“ uvedla k události mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Na základě poskytnutých záběrů z průmyslové kamery je patrné, že sanitka vjela do křižovatky na červenou se zapnutým majákem. Řidič osobního vozu nestihl reagovat a z boku do vozidla záchranářů narazil. Policie okolnosti bouračky vyšetřuje.

„Obecně platí, že ten, kdo používá modrých majáků, může ostatní účastníky silničního provozu omezit, ale nesmí je v žádném případě ohrozit. A to se v tomto případě s největší pravděpodobností stalo. Kdo je ale skutečně viníkem dopravní nehody musí jednoznačně určit samotné prošetřování,“ prozradil k situaci policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podívejte se na to, jak se událost stala:

Vlivem nehody se na Průmyslové tvořily kolony. Prohlédněte si záběry z místa střetu:

Fotogalerie
28 fotografií