Rozlámaný jako autíčko ze stavebnice. Tak působí Volkswagen Brouk Nikoly B. (†21) stojící na odstavném parkovišti. Po nehodě u Obrnic z něj mnoho nezbylo. Kola na straně u řidiče jsou utržená, celý bok auta, zejména zadní část, je rozmašírovaný.

Vůz patrně ve vysoké rychlosti – podle záznamů z živého vysílání, které dívky natáčely – asi 140 km/h najel na obrubník u zastávky autobusu, otočil se do protisměru a narazil do protihlukové stěny.

Během pár vteřin byli u havarovaného vozu svědci a snažili se obě Nikoly zachránit. Nikola B. měla podle výpovědí svědků v krku díru. Do nemocnice ji transportoval vrtulník, vážná poranění ale nepřežila. Její kamarádka Nikola V. měla větší štěstí, přesto zatím zůstává v nemocnici.

„Vyšetřování nehody potrvá několik měsíců,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Policisté nechají mimo jiné zpracovat znalecké posudky. Při vyšetřování budou pracovat i s videem, které dívky živě vysílaly. Čtyřicetiminutové video zachycuje rychlou jízdu dívek i okamžik nehody, stejně tak pomoc lidí, kteří jeli kolem a následné záchranné práce. Záznam vysílání se šíří po sociálních sítích, viděly ho už stovky tisíc lidí. Rodiny obou dívek žádají, aby lidé video nesdíleli a smazali.

Video
Video se připravuje ...

Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela Facebook

Fotogalerie
25 fotografií