Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Půl roku pátrání po Míše: Policie naznačila krutý konec

Autor: ČTK, dce - 
10. července 2017
15:51

Už půl roku policie pátrá po Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Školačka zmizela zřejmě 11. ledna, měsíc a půl před třináctými narozeninami. Šestiměsíční vyšetřování patrně přeruší pro všechny její příbuzné a kamarády smutné rozhodnutí.

Michaela Patricie Muzikářová 11. ledna nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Žena ten den odešla ráno kolem 5:00 do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Den po zmizení dívky začal na případu pracovat speciální, více než dvacetičlenný tým policistů. Kriminalisté vyslechli desítky lidí, prohlédli stovky hodin kamerových záznamů, prověřili desítky tipů od veřejnosti. Nic z toho k nalezení školačky nevedlo. Nepomohli ani speciálně vycvičení psi. Od počátku policie pracovala se dvěma verzemi. Buď že dívka odešla z domova sama, nebo se stala obětí závažného trestného činu. „V tuto chvíli nemáme žádné nové informace, které bychom mohli veřejnosti sdělit. Na případu pohřešované Michaely Muzikářové pracuje zúžený speciální tým,“ uvedla Hyšplerová.

Zlomem v případu byla sebevražda partnera dívčiny matky. Právě tohoto muže považovali kriminalisté za hlavního podezřelého. Oběsil se v pronajatém bytě v obci Čeminy na Plzeňsku. Muž čelil obžalobě za pohlavní zneužívání, případ ale ústecký soud projednat nestihl.

Policie se pak několikrát vydala do okolí Kralovic na severu Plzeňského kraje. V tamních lesích pátrala nejprve pořádková jednotka, později se na místo opakovaně vrátili kriminalisté se psy. Policie prohledala rovněž ústeckou skládku. Dívku ani její tělo neobjevila.

Jak vypadá pátrání po šesti měsících, není možné z oficiálních zdrojů zjistit. Policie se omezuje na stručná vyjádření o několika větách. Naznačuje ale to, že případ by mohl být odložen. „V případě, že bude případ odložen s tím, že již ve vyšetřování nedojde k žádnému posunu, tak i přesto tuto věc bude mít někdo stále na starosti a kdykoliv může dojít k jeho otevření,“ dodala Hyšplerová.

Rodina dívky s médii nekomunikuje. Jediný rozhovor poskytla její babička pár dnů poté, co školačka zmizela. Matku ústecký okresní soud potrestal na konci května podmínkou za propagaci nacismu. Na sociální síti Facebook, kde měla profil se jménem milenky Adolfa Hitlera Evy Braunové, opakovaně sdílela texty a fotografie s nacistickou tematikou. V roce 2010 kandidovala jako nezávislá za DSSS do Poslanecké sněmovny.

nejkaaaa ( 10. července 2017 23:11 )

třeba mu byla sebevražda doporučena výměnou za mlčenlivost...njn trochu přitažené za vlasy a ani Poirot by nevymyslel tuhle spekulaci, ale není možná aby se holka prostě ztratila z povrchu země ne? Případ Aničky Janotkové ukazuje průběh,který tak nějak funguje, časem se najdou stopy, svědci, nějaká chyba viníka..tady jako kdyby existoval termín, který existovat nemá - dokonalé alibi nebo zločin.

nejkaaaa ( 10. července 2017 23:05 )

Smutný, ale jen velký optimista byvěřil, že holčinu najdou živou.Jak nemusím slídiče z Blesku, jedno se jim musí nechat...často vyfotí zdánlivě nezajímavou situaci, která pozdějí má svoji váhu. Například, kdy by vyfocen na návštěvě jednoruký přítel u Míši matky poté, co se provalilo jeho obtěžování, neshody v tom co tvrdila matka, babička apod. Napadá mě jediné, šel se matce přiznat, potom zkusil jednu sebevraždu až nakonec ušetřil nám ostatním jeho vyživování v base a povedlo se. Co když matka ví jak se věci mají, vzhledem k jejímu vztahu k lidskému životu - nulovému, nezájmu o dceru, v prostředí, kde fungují jiná pravidla...a stalo se oko za oko zub za zub, vyřízení v rámci jednoduché mentality zúčastněných?Holce život nikdo nevrátí, pokud platí druhá verze, ten nenechal dopis na rozloučenou - co kdyby si to hodil blbě a matka krom podmínky za nacismus v podstatě kryje vraha dcery vědomě? Sami policajti říkali, že neměla její dcera na růžích ustláno.

_avast ( 10. července 2017 17:39 )

Přesně tak!!! Tak žádné zahálení, hledat a vyslýchat dokola.

fromoutofnowhere ( 10. července 2017 17:13 )

ani 1 veta nova!! to uz ste si mohli dat namahu, aspon nieco nove zistit, ked uz chcete pisat, toto je hanba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání