Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nikola (†21) se zabila ve VW Beetle: Je bezpečný? Podívejte se na crash test

Autor: jad, vet - 
10. července 2017
12:06

Když se řekne Volkswagen Beetle, většině z nás se vybaví legendární filmový Herbie. Tenhle roztomilý, a navíc živý automobil se představil už v roce 1968 v rodinné komedii Můj miláček Brouk. Po tragické nehodě dvou dívek u Mostu se ale lidé v diskuzích ptají: Je ale jízda v něm bezpečná? 

I když prostor pro cestující zůstal při crashtestech Volkwagenu Beetle stabilní a podle údajů zaznamenaných zkušebními figurínami vyšla jako dobrá také ochrana kolen a bérců řidiče, rizikem je například sloupek řízení pro cestující jiných výšek a sedících v jiných polohách.

Kdyby jely dívky ve větším autě, možná by je to nerozhodilo, je to ale jen spekulace. Náraz by také nemusel mít takové následky. „Větší auta mají větší deformační zóny a v bezpečnosti jsou dokonalejší. Mají například až 10 airbagů – čelní, boční, kolenní, a to jak na straně řidiče, tak i před spolujezdcem,“ tvrdí dopravní expert Jan Pechout. To v tomto voze nejspíš nebylo.

VIDEO: Záznam tragické nehody

Video  Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela.  - Facebook
Video se připravuje ...

odlisny ( 12. července 2017 00:35 )

Řidičku nejspíš zabil kus toho odlomeného dřeva, co se jí zabodl do krku, připoutané byly. Každopádně se chovala jako by seděla za volantem trenažeru, frajeřina ovlivněná především tím natáčením. Nic se nestane pro nic za nic, rozhodně si o to koledovala už dřív, respekt žádný.

Shelby16 ( 11. července 2017 22:17 )

*dřevěnou bariéru

Shelby16 ( 11. července 2017 22:13 )

Uvědomte si, že Crash testy se dělají v rychlosti mírně přes 50 km/hod a ještě v prvé řadě na předek, který pohltí nejvíce kinetické energie. Jenže holky to mastily 140 - 150 km/h a konečný náraz šel na levý bok, navíc největší destrukci jejich boku způsobila ocelová traverza, nosník, který držel tu proměnou bariéru. Jinými slovy VW New Beetle je relativně bezpečné auto ve své kategorii, už to je úspěch, že náraz ve 140 km/h přežila spolujezdkyně. Znám člověka, který se zabil v novém Mercedesu s 10-ti airbagy, když havaroval podobně na bok. Jedině v tanku byste přežili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání