Svatební štěstí ovšem Jekatěrině kalil odpor nastávajícího tchána. Ten ji totiž synovi neschvaluje! Otec a ženich nosí stejné jméno, jen je dělí 30 roků věku. A junior je oproti otci učiněný beránek. Ten už totiž pohřbil obě svá manželství, včetně toho druhého s monackou princeznou Caroline (60), s níž je sice pořád ženatý (od r. 1999), avšak už dávno žijí v odluce.

Kromě svých rozbitých rodinných vztahů má za sebou celou řadu skandálů, jimiž šokoval nejen příslušníky šlechty po celé Evropě.

Nahý a močící

Na jachtě si převlékal plavky tak, že bez ostychu obnažil své mužství. A to ne někde na širém moři, ale v maríně plné lidí a turistů! Jindy ho zase nachytali, jak opilý močí na nemocnici v Rakousku, a dokonce na zeď tureckého pavilonu na výstavě EXPO 2000! Po telefonu pak kvůli tomu sprostě vyhrožoval novinářům, kteří o tom chtěli psát, reportérky Bildu označoval např. za »tlustoprdky«. Bez povšimnutí nezůstala ani jeho účast v několika rvačkách, v jedné měl dokonce užít »boxera«!

V roce 2005 se propil k akutnímu zánětu slinivky a několik dnů ležel v kómatu... Nyní však otec ženicha nepokrytě bojkotoval obě jeho svatby, civilní i církevní.

Ochrana majetku

Podle německých médií synovi nedal ke sňatku požehnání. Hlavně kvůli tomu, aby prý před ruskou stranou ochránil rozsáhlé rodinné majetky. Po synovi nyní chce, aby vrátil tituly a majetek – včetně zámku Marienburg, který mu kdysi daroval... Otcovo jmění se odhaduje na 15 miliard korun.

Svatba v kostele

O víkendu se konal církevní obřad v hannoverském protestantském kostele Marktkirche, na který korunní princ s nevěstou dorazili v historickém kočáře. Následují desetidenní svatební oslavy pro 600 pozvaných hostů na dvou rodinných zámcích v Německu.

Civilní sňatek

Ženich měl na čtvrtečním civilním obřadu v hannoverské radnici tmavý oblek, světle modrou košili a fialovou kravatu. Nevěsta zvolila růžové hedvábné šaty. Za svědky šli Ernstův mladší bratr, princ Christian a kamarádka novomanželů Dina.

Káťa šije pro Pittovu milenku

Nejstarší syn prince Ernsta Augusta Hannoverského se rozhodl oženit po šesti letech vztahu. Žije v Londýně, kde pracuje coby bankéř. Módní návrhářka Jekatěrina se narodila v Rusku, ale vyrůstala v Praze. Vychodila soukromou International School of Prague v Nebušicích. „Moje dětství v Praze bylo pohádkové, a to zejména předtím, než Česko vstoupilo do EU,“ vzpomíná často Káťa (Katya). „Praha byla tak maličká a útulná, držela si tu východoevropskou atmosféru. Když jsem pak přesídlila do megalomanského Londýna, přišla jsem si jako na jiné planetě.“ V metropoli nad Temží žije od svých 19 let, studovala na London College of Fashion a později si založila módní značku EKAT. Mezi její klientky patří například Sienna Miller, herečka a údajná milenka Brada Pitta, anebo zpěvačka Rita Ora. Uvádí, že je závislá na italském červeném vínu, kefíru (prý vzpomínka na dětství), džínách J Brand, spodním prádle Hanky Panky, teniskách Adidas Stan Smith a knížkách ruského spisovatele Sergeje Dovlatova.

Svatba Pippy Middleton: Podívejte se, jak to vypadalo na královské veselce!

Video
Video se připravuje ...

Svatba Pippy Middleton: Podívejte se, jak to vypadalo na královské veselce! Reuters

Fotogalerie
14 fotografií