Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horda demonstrantů házela v Hamburku kameny. Policista odpověděl střelbou

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, val - 
7. července 2017
20:45

Násilnosti, které po celý den doprovázely summit skupiny G20 v Hamburku, neustávají ani večer. Ve čtvrti St. Pauli se policie střetla se skupinou 500 demonstrantů, kteří házeli kameny. Ve čtvrti Schanzenviertel byl údajně napaden jeden z policistů, který následně vystřelil varovně do vzduchu.

„Jeden z policistů byl ve čtvrti Schanzenviertel masivně napaden násilníky a vypálil varovný výstřel,“napsala na Twitteru hamburská policie. Později upřesnila, že byl napaden, když viděl loupež, proti níž chtěl s kolegy zakročit. Policista nakonec našel úkryt v jednom z obchodů.

Celkem od začátku násilných šarvátek ve čtvrtek večer utrpělo zranění 196 policistů, přesnější informace o počtu zraněných v řadách demonstrantů nejsou k dispozici; 83 lidí bylo zadrženo.

Ve čtvrti St. Pauli, která leží asi dva kilometry západně od Labské filharmonie, kde byl pro státníky uspořádán večerní koncert, policie proti odpůrcům summitu použila vodní děla. Podobně během pátku postupovala mnohokrát.

Policisté v Hamburku nasadili proti demonstrantům vodní děla. Policisté v Hamburku nasadili proti demonstrantům vodní děla. | Reuters

Rozsáhlé demonstrace se ve druhém největším městě Německa očekávají i v sobotu. V hamburských ulicích by mohlo být až 100 tisíc protestujících.

Střety ve čtvrti pokračují i pozdě večer, v některých ulicích navíc znovu hoří předměty, které tam levicoví radikálové naházeli. Materiál berou třeba na okolních stavbách.

Desterz ( 8. července 2017 07:20 )

 "Policista nakonec našel úkryt v jednom z obchodů." Jak typické pro policii. Ale pokud je jich aspoň deset na jednoho, to jsou hrdinové a hned používají chmaty a chvaty.

sexymozek ( 7. července 2017 22:58 )

Horda demonstrantů......takový označení demonstrantů jsem ještě nezaznamenal, jestlipak by to byla horda,kdyby demonstrovali proti AFD?

Zobrazit celou diskusi