Festival je plný večírků a společenských příležitostí, na které je nutné se pěkně a vhodně obléknout. Zvlášť v lázeňském městě by svůj outfit neměl nikdo podcenit, natož pak samotná módní guru.

Tyto šaty, které jsem si oblékla na vernisáž obrazů Václava Floriana a jeho sestry Magdaleny Křenkové, nejsou od žádného známého návrháře, ale od konfekční značky Cos, kterou miluji. Kvůli tomu, že je minimalistická a má oversize střihy. Ale co je originál, je ten šperk od špičkové návrhářky firmy Lasvit. Není to levná záležitost, dá se pořídit za několik tisíc,“ přiznala Františka Čížková o svém modelu. Ten doplnila kabelkou z ještěrčí kůže a botami, které si přivezla z Barcelony, jelikož její oblíbená značka Uterqüe se do Česka dosud nedováží.

Kdo by ale čekal, že módní specialistka si přivezla do Varů kamion kufrů, mýlil by se. „Mám s sebou jeden kufr, ale je pravda, že v něm jsou jen kabelky a boty a většinu modelů, kterých je celkem asi sedm, si vezu v sacích,“ prozradila kritička. „Vezu si oblečení konfekčních značek, ale pochopitelně nesmí chybět večerní róba od návrháře Michala Marka, kterou si obléknu na Möet party, kde je tématem světlo. A z těch drahých věcí mám s sebou  kousky od mého oblíbeného návrháře a rebela Ricka Owense,“ dodala Františka.

A co si máte podle ní zabalit do kufru vy, milí hosté?

„V první řadě by si do Varů měl každý zabalit aspirin, vitamin C a nějaký dobrý regenerační krém, protože ty večírky jsou náročné,“ žertovala Františka. Pak se ale vrátila k módě. „V kufru by mělo být to, co ve skříni, to znamená taková stavebnice věcí. Neměly by chybět kalhoty nebo džíny, tenisky, měkké mokasíny a pochopitelně večerní střevíčky. Také nezapomeňte na lehký letní plášť, který už dávno vystřídal saka, a pro ty, co chodí na VIP večírky, je nezbytná večerní róba. Ale i milovnice filmu by měly večer přizpůsobit lázeňskému městu a festivalu jako takovému a obléknout koktejlky na kolonádu,“ poradila návštěvníkům festivalu Čížková. Tak pokud už to letos nestihnete, tak alespoň víte, co si zabalit příště.

Fotogalerie: Moët party v Karlových Varech
47 fotografií

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE >>>

Všechny komentáře Františky najdete ZDE >>>

Fotogalerie
13 fotografií