Po střetu s protijedoucím renaultem řízeným Martinem S. (†23) zemřel spolu s manželským párem také Zdeněk O., shodou okolností bydlící podobně jako mladík v protisměru ve Strážnici. Ze čtyř penzistů ve fordu přežila jen Zdeňkova přítelkyně. S vážnými zraněními včetně rozdrcené pánve skončila ve Fakultní nemocnici v Brně.

Sociální sítě bezprostředně po tragédii naplnily úvahy, jak tragický střet proběhl. Nyní desítky vzkazů projevujích soustrast pozůstalým – dceři Martině a synu Jaroslavovi. „Neznala jsem je, ale soucítím s pozůstalými, je strašně těžké přijít v jedné chvilce o oba rodiče,“ zní jeden z nich.

„Byli to příjemní lidé, chodili na společenské akce, důchod si prostě chtěli užít. A během vteřiny jsou pryč,“ řekl Blesku jeden ze sousedů.

Pohřeb Zdeňka O. se uskuteční v pondělí 10. července ve Strážnici.

Je na vině alkohol?

Manželský pár a Zdeněk O. s přítelkyní si vyjeli do oblíbených Luhačovic. Po necelých čtyřech kilometrech jejich výlet skončil neštěstím. „Jeli od Lhoty k hlavní sinici a dali se doprava. Po pěti stech metrech do nich napálil ten kluk,“ tvrdil Blesku muž, který bydlí v sousedství zemřelých manželů.

Video
Video se připravuje ...

Na tomto místě mezi Vnorovy a Strážnicí vyhasly v neděli po 13. hodině po čelním střetu dvou aut čtyři lidské životy. Silnice 1/55 zůstala čtyři a půl hodiny zcela uzavřená. Zdeněk Matyáš

Na adresu Martina S., který řídil protijedoucí Renault Clio, se objevily komentáře, podle kterých jezdil často s alkoholem v krvi. „Viděl jsem ho řídit pod vlivem, a tím myslím opilého úplně na plech,“ napsal dokonce jeden z jeho známých na Facebooku. 

Podle informací Blesku došlo v rodině zemřelého mladíka v minulosti k jiné tragické nehodě. „Jeho děda byl dřív policajt. Jel na ryby a při odbočování ho srazilo auto. Zemřel na místě,“ svěřil Blesku jeden z obyvatel Tvarožné Lhoty.

Policie ještě výsledky pitvy nezveřejnila

Policie nařídila soudní pitvu obou řidičů, výsledky ale zatím nezveřejnila. Stejně jako to, kdo nehodu zavinil. Nadále žádá veřejnost o pomoc, zejména řidiče, kteří v neděli 2. července kolem 13:30 střet spatřili nebo bezprostředně před či po nehodě místem projížděli. „Pomohly by nám i případné záznamy z kamer ve vozidlech,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník. Svědectví, která by přispěla k objasnění tragické nehody, přijmou policisté na čísle 974 633 260 nebo tísňové lince 158.       

Fotogalerie
40 fotografií