Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Die Antwoord vrcholem 1. dnu Rock for People. O největší překvapení se postarali Gomad! & Monster

Autor: shp - 
5. července 2017
19:00

První den multižánrového hudebního festivalu Rock for People odstartoval raketově. Předvedl nabitý program, ukázal spoustu scén i míst k zabavení a vyvrcholil bombastickým večerem. Absolutní špičkou bylo vystoupení jihoafrických šílenců Die Antwoord. To se sice dalo čekat, ale přesto to byla pecka.

Festival Rock for People svému jménu dostál již prvním dnem. Přesvědčily se o tom tisíce lidí na mnoha stagích, na kterých zaznělo bezpočet hudebních stylů. Areál Festivalparku připomínal stanové velkoměsto plné jídla, pití i nejrůznějších doprovodných atrakcí.

Velkým plusem celé akce byla dobrá nálada přítomných a přívětivá atmosféra. 99,9 % návštěvníků bylo naladěno na stejné vlně a vytvořili parádní atmosféru. My jsme se nejvíc těšili na raprave a trap formaci Die Antwoord vyznávající kulturní styl Zef. A i když byla očekávání velká, tak Yolandi, Ninja a DJ God aka Hi-tek nezklamali.

Pro české publikum si přichystali své největší hity, z nichž některé zazněly ve dvou verzích – v originální a zremixované trapové podobě z EP Suck on This. To se stalo v případě ódy ujetosti I Fink U Freaky a největší hitovce Die Antwoord jménem Enter the Ninja, kterou zná úplně každý.

V Hradci Králové zazněly i věci z posledního alba Mount Ninji and da Nice Time Kid jako Banana Brain, Daddy nebo We Have Candy. Ninja i Yolandi si užívali komunikaci s publikem a potetovaný raper si neodpustil své proslulé prskání vody na publikum a vystrkování zadnice.

Die Antwoord zabodovali. Nechyběl přídavek, nemravná a pestrobarevný vizuální show ani zběsile kroutící se tanečnice. Škoda, že God neměl prostor na svou DJskou sólo show, kterou jsme slyšeli, když šílená formace hrála loni ve Žlutých lázních. Jediným opravdovým zklamáním však byla příliš přebassovaná hudba a několik výpadků zvuku, které trochu pokazily vystoupení hlavních hvězd.

To bylo možná již poslední v Česku, jelikož skupina oznámila, že se po vydání následujícího alba rozpadne. Rock for People nám ale přinesl jedno velké překvapení. Když jsme odcházeli z hlavní stage, přilákaly nás zvuky vedlejší KB scény. Na ní se totiž evidentně hrál aktuální trap. Když jsme přišli blíže, zjistili jsme, že jde o maskovanou kytarovo-elektronickou bandu Gomad! & Monster. Jejich vystoupení byla čistá energie.

Drsné kytarové riffy totiž střídaly úderné beaty. Z elektronického soudku zazněl trap, brostep i drum n bass. Ten byl ale prokládaný naprostými rockovými klasikami i hip hopem. Trackem, který nás přilákal k Gomad! & Monster, nebylo nic jiného než Wiwek & Skrillex feat. Elliphant – Killa (Slushii Remix), po kterém následoval 4B X Aazar – Pop Dat.

Luxusní trap! Největší překvapení jejich setu byla hiphopová lahoda Desiigner – Panda. Nedlouho poté zazněla hard rocková hymna AC/DC – Highway to Hell. Došlo i na vlastní produkci a pod stage se semlel slušný moshpit. Kdo nebyl, může jenom litovat. Rock for People dnes pokračuje druhým dnem. Vystoupí například Paramore. Čtvrtek bude patřit Evanescence a mnoha dalším.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi