Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (16) si vzal babičku (71). Hrozil smrtí, když rodiny sňatek neuznají

Autor: bk - 
4. července 2017
20:20

Neobvyklý sňatek se odehrál v Indonésii. Novomanželem tu by chlapec Selamat Riayadi (16), který za svou manželku pojal o 55 let starší ženu Rohayanu (71). Svatbu nedomlouvaly rodiny a nebyla prý ani z vypočítavosti. Mladý Selamat a jeho žena se totiž podle svých slov bezmezně milují. 

Manželství prý rozhodně nevzniklo kvůli penězům. Obě rodiny jsou totiž stejně chudé. Jak bývá zvykem, chlapcovi rodiče své budoucí snaše před obřadem zaplatili. Ale nebylo to žádné velké jmění. Rodina zaplatila jen 200 tisíc indonéských rupií, což je okolo 300 korun.

Když se fotografie ze svatby objevily v indonéských médiích, mnoho lidí nevěřilo, že byl sňatek pravý. Indonéská zpravodajská služba však tvrdí, že mluvila s vůdcem komunity, ve které mladík a žena žijí. Ten potvrdil, že pár hrozil spácháním sebevraždy, pokud se jejich svatba neuskuteční nebo nebude uznána.

„Jsou strašně zamilovaní. Říkali, že pokud zemře jeden, musí zemřít oba,“ řekl muž. Snoubenci museli podle místní tradice o sňatek nejdříve požádat, protože 71letá Rohaya byla už dvakrát vdovou. 

Na krátkém záznamu z obřadu rozhodně nejsou vidět žádné šťastné a zamilované obličeje. Právě naopak. Šestnáctiletý Selamat má po celou dobu nicneříkající výraz a v jednu chvíli dokonce skloní hlavu do dlaní. Jestli tedy jejich manželství opravdu vzniklo z pravé lásky, ví jen oni dva.

V Indonésii se smí mladí muži oženit až po překročení devatenáctého roku. Pokud jim to však dovolí jejich víra, mohou vstoupit do manželství dříve. 

djaba ( 5. července 2017 05:09 )

 Jaký je rozdíl mezi růžovou a fialovou ? Padesát let .

dabelskysofer ( 4. července 2017 22:12 )

 chlapec je asi náruživým archeologem

Zobrazit celou diskusi