Burdž Chalífa – nejvyšší vyhlídka

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Nejvyšší budova světa, která stoupá až do výšky 828 metrů. Má 200 pater a navštívit můžete vyhlídku ve 124. patře a nově i ve 148. patře. Zájem o návštěvu je opravu ohromný, ročně přijdou dva miliony turistů, především v pátek a v sobotu a pak v časech okolo západu slunce. Nejvolněji naopak bývá mezi 10. a 13. hodinou. A pozor, už samotné stoupání na vyhlídku je mimořádným zážitkem. Do výšky 452 metrů vás zhruba během minuty vyveze výtah za doprovodu video projekce a dramatické hudby.

Dubai Mall – největší obchodní centrum

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

V blízkosti Burdž Chalífy se rozprostírá Dubai Mall – největší obchodní dům nejen v Dubaji, ale i na celém světě. Kromě stovek obchodů zde naleznete i obří akvárium se žraloky nebo simulátor Airbusu A380. Přímo vedle obchodního domu je také největší tančící fontánou na světě. Představení zde probíhají v půlhodinových intervalech od 18 do 23 hodin.

Deira a Golden Souk – prohlídka staré Dubaje

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Určitě nevynechejte návštěvu staré čtvrti Deira a především zlatého trhu – Golden Souk. Právě tady prožijete naplno kontrast okázalé moderní architektury a starého orientu. Na trhu Golden Souk najdete obrovský výběr koření, látek, zlata a dalších desítek tradičních výrobků.

Dubai Parks and Resorts – největší zábavní park na středním východě

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Hned čtyři zábavní parky na jednom místě, přičemž každý z nich vás může zabavit na celý den. Navštívit můžete Legoland, kde můžete obdivovat přesný model celé Dubaje postavený z nejoblíbenější stavebnice na světě. Menší děti se zase dosyta vydovádí na skluzavkách ve vedlejším vodním Legolandu.

V Motiongate parku se jako mávnutím kouzelného proutku přenesete do světa animovaných filmů. Čeká tu na vás šmoulí vesnička, Shrekova bažina nebo hrdinové z filmů Kung-fu Panda a Madagaskar. Děti, které příběhy těchto postav hltají na televizních obrazovkách, na tuto návštěvu jistě dlouho nezapomenou.

IMG World of Adventures

Autor: Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Zábavní park, kde se kromě nejmenších dokonale pobaví i starší děti. Hlavní roli tu hrají superhrdinové z komiksů společnosti Marvel. "Výhodou tohoto parku je, že je krytý a příjemně klimatizovaný, takže je to ideální místo pro horké letní měsíce," říká mluvčí cestovní kanceláře Fischer Group Jan Bezděk. Spektrum atrakcí je zde opravdu rozmanité. Od dokonalého zážitku v několika 3D kinech, přes klidnější horské dráhy, až po ty opravdu adrenalinové, jejichž rychlost vás zarazí do sedačky a z divoké jízdy se vám tají dech. Po kompletním dokončení bude IMG World of Adventures největší krytý zábavní park na světě. Už v současné podobě se tu ale návštěvníci pohodlně zabaví na celý den.