David ale není pouhým vegetariánem. Bude to šestý rok, kdy jí čistě rostlinnou stravu. Živočišné bílkoviny nahrazuje těmi rostlinnými. A ty získává konzumací širokého spektra esenciálních aminokyselin. Sám se při rozhovoru přiznal, že má dnes mnohem pestřejší skladbu jídelníčku než kdysi. Jí ovoce, zeleninu, ořechy, obiloviny a luštěniny.

Co ho přimělo k tomu změnit své stravovací návyky? „Kdysi mi kamarád vyprávěl o tom, že viděl video z jatek. Tehdy jsem si myslel, že mi popisuje nějaký horor, že to snad ani není možné,“ vyprávěl David. Následně se na dokument doma podíval, a to byl ještě s teenagerem, pořádně to s ním otřáslo. S kamarádem se pak rozhodli přijmout životní cestu bez zabíjení.
Video
Video se připravuje ...

Podívejte se mrtvý tah Davida Eva Fornálová

„Na druhý den jsme si ještě dali kebab a uvědomili si, že jsme předtím několik hodin řešili, jak hrozně se chováme ve velkochovech ke zvířatům,“ vzpomínal na paradox a na poslední moment, kdy snědl maso. „Jde to i bez masa,“ stojí si za svým.

Nyní žije plnohodnotný život. Nestrádá a ani žádné vitaminy nesuplementuje. Vše přijímá ze své stravy, kterou si uzpůsobuje dle potřeby. Navíc pravidelně cvičí. Naposledy propagoval veganskou sílu na Veggie Parade, kde bez problémů na mrtvý tah několikrát uzvedl jeden a půl násobek své vlastní váhy.

Veganská snídaně – džus a müsli s rostlinným mlékem
Autor: Eva Fornálová
A co David jí?
K snídani si dopřeje müsli s rostlinným mlékem a mraženým ovocem. K tomu vypije sklenici pomerančového džusu.
Ke svačině si dá kus ovoce. Nejčastěji jablko.
K obědu si dává jídlo, které obsahuje rýži, zeleninu i luštěniny.
K svačině si opět dopřeje kus ovoce.
A k večeři si dává velký zeleninový salát s marinovaným tofu.

Podívejte se na fotografie, jak to na Veggie Parade vypadalo:

Fotogalerie
41 fotografií