Během vytipovaných kulturních akcí posílí Dopravní podnik Ostrava noční spoje, aby usnadnila dopravu návštěvníkům festivalu Beats for Love a Colours of Ostrava. „Připravili jsme celkem 108 posilových spojů, které mohou přepravit až o 27 410 cestujících více než při běžném provozu,“ upřesnil ředitel DPO Daniel Morys.

Mimoostravským návštěvníkům také připomíná, že se při cestování na kulturní akce v moravskoslezské metropoli nemusejí obávat složitého shánění vhodných jízdenek. Ve všech vozech ostravské MHD lze platit bezkontaktní platební kartou.

Momentálně má DPO ve výrobě speciálně upravenou tramvaj, která nad rámec klasické kapacity pojme ještě 12 jízdních kol, v zimním období místo nich bude moct přepravovat snowboardy a lyže.

Vlastníci dlouhodobých jízdenek si budou moci své věci převážet zdarma, ostatní cestující si pro ně budou muset zakoupit jízdenku. Speciální souprava by měla být jít do provozu začátkem srpna a bude vypravována na lince číslo 5.

Dopravní podnik se změnou jízdních řádů upravil také systém některých zastávek. Nově se na dalších 80 z nich bude zastavovat pouze na znamení. Mimo to přibude zóna 78, kterou budou označovány okolní obce Ostravy, dojíždějící majitelé dlouhodobých jízdenek by díky ní měli ušetřit.

Přes léto je v Ostravě plánováno několik uzavírek, což bude mít dopad i na provoz MHD. „Informace o omezeních a výlukách v dopravě jsou denně aktualizovány na našem webu, Facebooku a Twitteru. Všem cestujícím se za komplikace omlouváme. Ani pro nás není jednoduché zajistit patřičnou návaznost a dostatečný počet vozů i řidičů,“ uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Morys.

Ostravanům bude v brzké době na frekventovaných zastávkách dostupná síť wifi. V budoucnu by se bezdrátového připojení k internetu mohli cestující dočkat také přímo v tramvaji.