Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt zpěváka Honzy (†26) na pódiu: Srdce mu selhalo už před 8 lety. Na fotbalovém hřišti

Autor: ljš - 
4. července 2017
05:00

Uprostřed koncertu se náhle zhroutil a už ho nedokázali zachránit! Srdce však podle informací Blesku nezradilo zpěváka kapely Supersonic Jana P. (†26) poprvé. V osmnácti letech zkolaboval při fotbalovém zápase. Tehdy ho ještě zachránili...

K tragédii došlo v sobotu večer na Rockovém festivalu Čáslav, kde Honzova kapela vystupovala jako poslední. Při jedné z písní se mladík u mikrofonu zhroutil a musel být převezen do nemocnice. Tam bohužel o několik hodin později zemřel.

"Šlo o kardiaka," řekla Blesku mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Že má Honza potíže se srdcem se totiž vědělo už několik let. V roce 2009 mu selhalo srdce při fotbalovém zápase jeho klubu SK Kluky na hřišti Sokola Horušice.

Kolaps tehdy popsal Kutnohorskému deníku rozhodčí Petr Dolejš. "Byla asi čtyřicátá pátá minuta, když jsem se zhruba na polovině hřiště křižoval s mladým fotbalistou. On najednou klopýtl a vrazil do mě. Podíval jsem se mu do obličeje. Byl úplně bílý. Padl na kolena, pomalu si lehl, začal špatně dýchat," uvedl sudí.

Honzu pak museli přímo na hrací ploše záchranáři třikrát oživovat, nakonec se jim podařilo obnovit srdeční funkce, ale nikoli dýchání. Vrtulníkem byl následně převezen na umělé plicní ventilaci do vinohradské nemocnice v Praze, kde ho zachránili.

Bohužel o osm let později už nadějný muzikant, který studoval práva, svůj boj o život prohrál.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá infarkt myokardu? 

Video  Jak vypadá infarkt myokardu?  - Youtube/BioDigita, Inc
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání