Ach ano, už to začalo. Společenská lochneska Mezinárodního filmového festivalu (KVIFF) se tento páteční večer rozjela. Její vyčerpávající jízda skončí příští sobotu a na své si při ní přijdou milovníci filmu, vymetači večírků do ranního kuropění i voyeuři, kteří si sledováním světa celebrit zpestřují relativní nudu vlastního života. O módním dramatu na červeném běhounu pro vyvolené VIP nemluvě.

Fotogalerie: Festival ve Varech 2017: Příjezdy hvězd a…
202 fotografií

Projít se po červených kobercích festivalové scény (nejen v showbyznysu) se počítá. Být na nich, znamená satisfakci a zároveň stres z volby společenskou událostí diktovaného modelu. Zejména ženy mají, lidově řečeno, nervy a budou je mít až do konce.

Pánům stačí obléknout na slavnostní zahájení či závěrečný ceremoniál filmového festivalu smoking, uvázat u krku motýlka a oprášit lakýrky. Dámám se naopak skýtá prostor podtrhnout osobitost kreativním stylingem. Připomenout vítanou iluzi opojného světa ve světlech ramp.

Vyšší dívčí

Obstát v konkurenci, letos v čele s jedinečnou životní múzou neméně osobitého režiséra Quentina Tarantina Umou Thurman, která spolu s oscarovým hercem Caseym Affleckem letošní zahájeni hollywoodsky „vytuní“, lehké není. Ostatně jednoduché to na červeném koberci největší společenské události roku, jakou KVIFF je, není na žádném ročníku kinematografické přehlídky. A propos, tento je už dvaapadesátý!

Video
Video se připravuje ...

Megadekolt Jitky Čvančarové ve Varech: Nejsem žádná stydlínka! redakce Blesk

Těžko předem říci, kolik českých, s festivalem mnohdy léta spojených, hereček se na red carpetu na zahájení i poté v kreacích poskytnutých na událost luxusními elitními značkami objeví a které naopak budou na poli národem sledovaného gala zvolenými róbami podporovat tvůrčí potenciál tuzemské módní scény.

Ve hře jsou nejen kufry nervózně balící herečky, příslušnice světa high society, křoví zdobících modelek, ale i čeští návrháři, pro něž je karlovarský matrix výjimečnou šancí, jak na ramínku ve společenských rubrikách nejrůznějších médií včetně sociálních sítí zmíněné osoby prezentovat své modely. Nezbytný pel luxusu pak jistí miliony čítající šperky prestižních klenotnických firem v čele s Tiffany spojenou s legendárním odkazem elegance nesmrtelné hvězdy Hollywoodu Audrey Hepburn.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Libuší Šmuclerovou redakce Blesk

Která vyšší dívčí dá, jaký chlap s parádou obstojí

Ve vzduchu visí i otázka, nakolik dress code Black Tie určené defilé řady opulentních VIP večírků splní laťku glamour světa, poskytne veřejností očekávanou fashion show. Prověří vkus koberec pro vyvolené šlapajících celebrit, potažmo jejich najatých stylistů. Zahájení dopadlo na první dojem dobře. Další výstup z následné party, která se jako vždy odehraje v legendárním hotelu Pupp, jej buď potvrdí, anebo zpochybní.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Jitkou Schneiderovou redakce Blesk

 

P.S. Stále stejná, situací daná a klišé zavánějící otázka i letos (nejen v případě zahájení) zní: Kdo standardně z VIP vyhověl, kreativní prezentací zaujal, přiblížil se iluzi Hollywoodu? A kdo prověrku vkusu, respektu k etiketě, kultivovanosti vůbec prošvihnul, byl za burana?

Jitka Schneiderová s doprovodem: Hodné aristokratky

On dress code diktovaný smoking alternoval černým oblekem s kravatou. Ale o pánské garde nešlo. Podstatná byla ona, jež v toaletě z dílny Zuzany Kubíčkové naprosto obstála. Lehounká, blyštivými kamínky hojně posetá látka toalety s mělkým a široce otevřeným lodičkovým dekoltem, do zvonu od lokte rozšířené rukávy, citlivě zvolené doplňky včetně líčení je na potlesk.

P.S. Skvělý, rafinovaně uvolněný účes a volba šperků výslednému dojmu notně nahrály.

Známka: 1

Jitka Schneiderová s doprovodem
Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Daniela Peštová a Pavol Habera: Cudná erotika

On příjezd do Varů stylingem nedal, ale na koberci se objevil v plné, etiketou dané parádě. Supermodelka devadesátých let, které dělal manželské křoví, vypadala úchvatně. Jemně vzorované šaty s romantickým límečkem a v ramenní kouli nařasenými rukávy k lokti skvěle pracují s transparentem a plné kotníkové střevíce do špičky je jedinečně doprovázejí.

Známka: 1

Daniela Peštová a Pavol Habera

Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Uma Thurman: Smeč minimalismu

I na rudém běhounu MFF Karlovy Vary dostála střídmé, pro ni typické eleganci, která pompéznost, efektní zdobnost odmítá. Důkazem budiž jednoduchá a nadčasová, v pase naskládaná, ale nikoli objemná róba. Doprovod jemných šperků, subtilních pantoflíčků na jehle a zelený akcent kabelky zn. Prada. Důkazem budiž i puristická nota tzv. nahého líčení.

Známka: 1 

Uma Thurman
Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Zuzana Stivínová: Ctěná klasika

Ani letos se tato ceněná herečka nezpronevěřila lady stylu nesoucím se v brázdě femme fatale. Toaleta v její oblíbené vínové barvě z kolekce Vivienne Westwood rafinovaně pracuje s aranžmá látky a sexy siluetou ženské postavy. Náhrdelník z klenotnického domu Cartier dobře vyplňuje dekolt. Střevíčky jsou správně subtilní, jen vlasům měla být věnovaná větší pozornost.

P.S. Nezbytná rudá rtěnka, klenot od slovutné firmy Cartier, alabastrová ňadra ve výstřihu. Všechno jak má být, až na vlasy, jež potřebují oživit barvou a uhladit.

Známka: 2

Zuzana Stivínová: Ctěná klasika

Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Jana Plodková: Příště více sofistikovanosti

V seznamu tuzemských ikon módy figurující, Českým lvem obdařená herečka se v minulém roce na slavnostním zahájení festivalu, pokud se nemýlím, prezentovala kombinací opulentní společenské sukně s civilní košilí. Letos sáhla po pudrově růžové, ke krku uzavřené toaletě, která kaskádu kamínky v lemu zdobených volánů problematicky kombinuje s neméně efektním, o pozornost se peroucím plizé. Romantika typu subtilní herečky konvenuje, ale měla by mít sofistikovanější podobu.

Známka: 2

Jana Plodková

Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Jitka Čvančarová a Petr Čadek: Erotika tankové lodi

Manžel oblékl smoking s nepříliš padnoucími kalhotami a místo motýlku zvolil diskutabilní vázanku. Ona sáhla po ostře fuchsiové, zcela nudné róbě, jejíž střih a materiál v součinnosti s křiklavou barvou provinční duch toalety jen umocní. Výstřih je na tak mocné vnady příliš hluboký a na eleganci rozhodně nepřidá, i když pány bezpochyby oslní.

Známka: 4

Jitka Čvančarová a Petr Čadek

Autor: Foto Blesk - David Kundrát, Martin Hykl

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE >>>

KARLOVY VARY S FRANTIŠKOU ČÍŽKOVOU: MÓDNÍ POLICIE PŘÍMO Z KOLONÁDY! 

Kdy: středa 5. 7. 2017 od 14 do 17 hodin

Kde: Mlýnská kolonáda Lázně III

Františka bude hodnotit přímo na kolonádě. Šanci máte i vy! Zhodnotí vám outfit, poradí vám, jak být chic! Můžete si také nechat podepsat její novou autobiografickou knihu To jsem já, Františka. 

Fotogalerie
69 fotografií