Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První letošní nehoda v Prachovských skalách: Padajícího horolezce chtěla chytit žena

První letošní nehoda v Prachovských skalách: Padajícího horolezce chtěla chytit žena (ilustrační foto).
První letošní nehoda v Prachovských skalách: Padajícího horolezce chtěla chytit žena (ilustrační foto).  (Autor: HZS MSK)
Autor: dce - 
30. června 2017
12:51

Z Prachovských skal letos poprvé hasiči s horolezci zachraňovali lezce po pádu. Muž si při pádu zranil nohu, žena, která se ho pokoušela zachytit, si zlomila malíčky na obou rukách.

Prachovské skály se každý rok stávají cílem mnoha turistů. Mezi nimi jsou i lezci, kterých se zde každý rok několik zraní. Letos poprvé hasiči vyráželi na pomoc k pádu ve skalách v úterý.

Jednatřicetiletého muže se při pádu pokusila zachytit žena, bohužel si při tom zlomila malíčky na obou rukách. Hasiči muže podle Deníku zachraňovali s pomocí třicetimetrového lana s podvěsem.

„Muže uložili do vakuového vaku a připravili ho k transportu v podvěsu vrtulníku letecké záchranné služby,“ vysvětlila mluvčí hasičů Alena Kuthanová.

„Mladého muže, který si poranil dolní končetinu a měl drobné oděrky a pohmožděniny na celém těle, jsme dopravili na dostupné místo. Zde jsme provedli základní přednemocniční péči. Po celou dobu byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval,“ uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák.

K akci neměli záchranáři k dispozici sanitku, zraněnou ženu tedy převezli do nemocnice hasiči.

Podívejte se na jinou hasičskou záchranu:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání