„Když se opijete na prášky na spaní, riskujete, že umřete na útlum dechového centra," uvádí první z rizik psychiatr Jakub Minařík z Adiktologické ambulance.

Další varianta, kterou ve vyjádření pro Blesk zmínil, popisuje zřejmě situaci Hany Krampolové: „Když je berete dost dlouho a pijete do toho dost dlouho, můžete si také vyvolat epileptický záchvat."

 Podle Jiřího Krampola právě tyto záchvaty Hanku do léčebny dostaly. Nyní tak musí podstoupit detox a nikdy v životě se již nesmí dotknout alkoholu. Stejně tak prý musí omezit množství medikamentů.

„Je to špatná kombinace kvůli útlumu centrálního nervového systému a rizika smrti třeba zadušením se zvratky,“ dodává k problémům s užíváním alkoholu v kombinaci s léky Jakub Minařík. Pokud by se tedy Krampolová z nějakého důvodu včas nedostala do péče odborníků, mohlo vše skončit její smrtí.

VIDEO: Zdravotní problémy Krampolové narušily před časem i její účast ve VIP Prostřenu. Podívejte se, jak ji dvakrát odvážela sanitka.

Video
Video se připravuje ...

Krampolová vypadla z VIP Prostřeno! Odvezla ji záchranka! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Krampolová ožila! Ale do Prostřeno ji přiveze sanitka přímo z nemocnice! FTV Prima

Léčili tu i Bartošovou a Preisse

Naštěstí se o Hanku v současnosti starají na Psychiatrické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Zde mají s VIP pacienty již poměrně dost zkušeností. Na jaře 2011 se zde například léčila Iveta Bartošová (†48).

Zpěvačka tak dlouho zaháněla úzkostné stavy alkoholem, až se dostala do rukou psychiatra Pavla Doubka, který se staral také o skladatele Karla Svobodu (†68), zpěváka Petra Muka (†45) či herce Miloše Kopeckého (†73). O tři roky později dobrovolně ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku.

V prosinci 2014 tu našel útočiště též Martin Preiss ( 44). Herce přivezli na psychiatrii rodiče Jana (69) a Viktor (70) Preissovi poté, co se po hádce s manželkou Martinou (41) pokusil o sebevraždu. „V afektu mi řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa pověsit. A já řekl, že teda jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ přiznal.

Fotogalerie
69 fotografií