opady (ne)snídání na člověka

Existuje mnoho logických vysvětlení, proč je snídaně důležitá. Ranní porce živin nastartuje náš den zvýšením hladiny cukru v krvi, což rozproudí naše tělo. V práci ale i ve škole jsme potom pozornější, bdělejší a vše nám „jde lépe od ruky“ a tak nějak rychleji. S tím, že snídaně umocňuje naši výkonnost a mozkovou činnost, souhlasí i 64 % lidí dotázaných z výzkumu.

Odborníci se shodují na tom, že snídaně dlouhodobě zlepšuje náladu. Nelze se tak divit, že větu „snídaně je základ dne“ slýcháváme tak často. Výzkum pro značku Bebe Dobré ráno navíc dokazuje, že lidé, kteří snídají alespoň jednou týdně, jsou výrazně spokojenější se svým životem než ti, co nesnídají vůbec. Trpí méně často depresemi a úzkostí. 

Jak zapojit snídani do každodenníh shonu

Všichni se asi shodneme, že rušná pracovní rána jsou přeci jen pro navyknutí si na vhodnou snídani obtížnější než ta víkendová, kdy máme více času. Volnější víkendová rána jsou tak skvělou příležitostí, jak si vytvořit správný snídaňový návyk. Můžeme si udělat teplou snídani ve formě míchaných vajíček nebo ovesné kaše, či jednodušeji zkombinovat Bebe Dobré ráno s jogurtem a ovocem. 

Autor: BeBe Dobré ráno

Tip na vyváženou snídani:

Sušenkový pohár

50 g BeBe Dobré ráno kakaové mini nebo klasické

200 g bílý neochucený jogurt

150 g kiwi, mango, jahody

Postup:

Střídavě do sklenice pokládejte několik různých vrstev připravených surovin. Nejprve rozdrobené sušenky, pak vrstvu jogurtu, ovoce, sušenky, jogurt a ovoce. Lahodné lžičky poháru zapíjejte vodou či neslazeným čajem.

Nutriční hodnoty:

Energie (kJ/kcal): 1762 / 421

Bílkoviny (g): 25

Sacharidy (g): 59

z toho cukry (g): 32

Tuky (g): 9

5 tipů, jak si zpříjemnit pondělní ráno:

1. Dopřejte si kvalitní víkendový odpočinek.

2. Ráno vstaňte, otevřete okno dokořán a nadýchejte se čerstvého vzduchu.

3. Připravte si vyváženou snídani.

4. Nalaďte se po cestě do práce (školy) svou oblíbenou hudbou.

5. Najděte si něco, na co se můžete v pondělí těšit.

 

O průzkumu:

Průzkum zaměřený na snídaňové rituály a efekty snídaně realizovala výzkumná agentura Canvas8 pro značku belVita (BeBe Dobré ráno) na vzorku 2000 britských respondentů ve věku 25-44 let.

Zpráva vznikla ve spolupráci se zakladatelem nutriční poradny FitBee RNDr. Pavlem Suchánkem a Bc. Margaritou Iliopulu, DiS.