Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vězně během oslav svátku „napravovaly“ striptérky. Dozorci dostali padáka

Autor: nka - 
27. června 2017
16:43

Svéráznou zábavu pořídilo vedení jihoafrické věznice svým svěřencům: k oslavám místního Dne mládeže jim pro obveselení objednali návštěvu striptérek. Fotografie spoře oděných žen tančících s vězni se ale dostaly na sociální sítě, kde vzbudily pohoršení. Incident stál zatím místo 13 dozorců.

Věznice, která je domovem i pro ty nejnebezpečnější zločince, se v den státního svátku rozhodla jako „nápravný projekt“ uspořádat pro vězně oslavu. Jaký byl konkrétní program akce, není jasné. Z obrázků je ale zřejmé, že do žaláře zavítaly tři ženy v černých body a kozačkách nad kolena a před zraky strážných se svíjely kolem vězňů v oranžových mundúrech.

Takto si užili se striptérkou před pár týdny vězni v Brazílii:

Fotky této zábavy někdo vynesl na sociální sítě, kde vzbudily pobouření. „Ti vězni mají ale luxusní život,“ napsal jeden z uživatelů sítě Twitteru. Vězeňská služba tak byla nucena zakročit. „Forma zábavy, která byla vidět na sociálních sítích, nebyla schválena vězeňskou službou, jejíž pravidla oblékání uvnitř nápravných zařízení jsou jasná,“ řekl podle britského webu Telegraph šéf vězeňské služby James Smalberger. Potvrdil, že fotografie jsou autentické a viníci, včetně členů vedení věznice, byli odvoláni.

„Jménem vězeňské služby bych se rád omluvil občanům Jižní Afriky za tento incident, který je opravdu znepokojivý. Postaráme se o to, aby viníci neunikli důsledkům svého činu. Zároveň zajistíme, aby se něco podobného už nikdy neopakovalo,“ ujistil Smalberger.

Jižní Afrika je zemí s jednou z nejvyšších měr kriminality na světě, od roku 1994 tu bylo zavražděno na 500 tisíc lidí. Den mládeže země slaví 16. června na památku 41 let starých událostí, kdy policie během protestů zastřelila černošského chlapce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi