Kromě dostavby haly chystá centrum investice do hlavní budovy, která je v dnešní době spíše pomníkem tvrdé komunistické architektury. Zlepšit mají dělníci za úkol interiér, kde budou nové koberce, vyměněny dveře, opraveny stěny nebo toalety. Proměnou projdou i technologie a v centru bude nová wi-fi síť, nové kabely nebo datové zásuvky.

Přípravy na listopad

Další peníze dá centrum do digitálního navigačního systému. Investuje i do bezpečnosti, kdy v budově bude lepší kamerový systém. Většina prací má být hotova do letošního listopadu, kdy se zde bude konat kongres Mezinárodní kongresové asociace (ICCA). KCP bude mít podle ředitele Romana Ray Strauba také nové logo.

Jeden z koncertů v kongresovém centru:

Video
Video se připravuje ...

Americká kapela Beach Boys hraje v pražském Kongresovém centru 10. června 2017. Veronika Bednářová

Dokončena již byla rekonstrukce kotlů a klimatizace, která vyšla na 130 milionů korun. „Chceme z Kongresového centra Praha udělat místo, kde se mohou konat kongresy a konference s těmi nejvyššími nároky na techniku. Směřujeme k tomu, aby se účastníci velkých akcí dokázali okamžitě a bez problémů zorientovat v prostoru pomocí svých telefonů, aby se jim dostalo všech potřebných informací v reálném čase,“ řekla pro Blesk.cz obchodní a marketingová ředitelka KCP Lenka Žlebková.

V současné době probíhají úpravy interiérů jak na chodbách a foyer, tak především v Kongresovém a Společenském sále. Zde se pracuje na výměně podlahových krytin, repasi sedacího nábytku, instalaci scénického i klasického osvětlení a také na instalaci vysoce moderní audiovizuální techniky. Proměnou projdou také středové jednací salonky a úpravy se samozřejmě dotknou i dnes už zašlé fasády.

KCP, původně Palác kultury, se stavělo od roku 1976 pět let, mimo jiné pro sjezdy tehdy vládnoucí komunistické strany. Patří údajně k nejméně oblíbeným pražským stavbám, podle odborníků ale třeba akustika Kongresového sálu patří k nejlepším na světě.

Fotogalerie
14 fotografií