Celá kuriozní situace začala v půl dvanácté dopoledne. Dvě holčičky a chlapeček zmizeli během procházky v lesoparku Cibulka. Učitelky z mateřské školy přivolaly na pomoc policii, protože se jim pátrání na vlastní pěst neosvědčilo.

„Učitelky nebyly schopny sdělit, které děti jim skutečně zmizely. Jednoduše je neuměly pojmenovat. Mužům zákona poskytly pouze popis ratolestí, kdy se mělo jednat o dvě děvčátka a jednoho chlapce ve věku 3, 4, a 5 let,“ prozradil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Úplně nahé

Ztracené ratolesti hledalo několik desítek policistů, policejních pátračů, kteří jsou do služby povoláni v těch nejtěžších případech. Také městští strážníci pomáhali v pátrání. Během necelé hodiny děti našli, a to nahé. Bylo jim prý horko... Některé své svršky děti třímaly v ručičkách, jiné policisté našli cestou lesem zpět do školky,“ sdělil Hulan.

Podle policie bylo štěstí, že děti našli takto rychle. Pohybovaly se totiž v okolí rybníku. Případ rozhodně není u konce. Nyní začíná vyšetřování, aby vyšlo najevo, proč se učitelky nejprve pustily do pátrání na vlastní pěst a jak je možné, že si nevšimly, že jim chybí tři děti.

Co na to školka?

Ředitelka EkoŠkolky Vidoule Šárka Krutská, k případu Blesk.cz sdělila, že se děti ztratily při pobytu venku. „Byly zaujaté hrou, kdy hledaly stoupy dinosaura. Problémem ale bylo, že se k nám přidala jiná školka, kolem si hrálo víc dětí, než je obvyklé a také to, že neuposlechly vzájemné domluvy, že se nemají nikam vzdalovat,“ uvedla Krutská.

Podle ní jejich hledání netrvalo tak dlouho, jak uvádí policie a vyvrací také informaci o tom, že učitelky nevěděly, jaké děti zmizely. „Policie děti našla asi po patnácti minutách a vrátila v pořádku a bez psychických problémů učitelkám, které ihned od začátku věděly, kdo ve skupině chybí,“ dodala.