Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nikdo nepochybil, policie dostane nové BMW i8: Hasiči zveřejnili fotky z nehody Zemanova muže

Autor: dce, ČTK, vei - 
23. června 2017
16:09

Hasiči po čtyřech týdnech zveřejnili fotografie ze zásahu u nehody policejního BMW i8, při které se vážně zranil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Na malých obrázcích v nízkém rozlišení je toho ovšem poznat jen velmi málo. Přítomností zástupce šéfa hradního protokolu policie neporušila žádné předpisy a ani smluvní podmínky s BMW. Proto strážci zákona dostanou během příštího týdne náhradní supersport.

 

 

K nehodě došlo 29. května v noci v brněnských Chrlicích. Hybridní vůz BMW i8 za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Hasiči v pátek, téměř čtyři týdny po nehodě, zveřejnili fotografie z odklízení po nehodě. Nabourané BMW je na něm vidět jen velmi špatně, přesnou představu o škodách si tedy stále neuděláme.

Vůz řídil jeden z místních policistů, zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš seděl na místě spolujezdce. Při nehodě si zlomil dva obratle, začátkem týdne byl propuštěn domů z nemocnice. Některé zdroje uvedly, že odešel na vlastní žádost, to ale Kruliš pro Blesk.cz popřel. „Není pravda, že bych odešel z nemocnice na revers. Nikdy to nikde ani nikdo neřekl. Žádný revers neexistuje, jen standardní propouštěcí zpráva. Tuto informaci si někdo vymyslel, ale nic takového se nestalo,“ uvedl Kruliš. Policista stále zůstává v nemocnici.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky. „Doposud zjištěné informace nenasvědčují podezření ze spáchání trestného činu příslušníky bezpečnostního sboru, proto tato část spisového materiálu byla postoupena na policejní prezidium příslušnému služebnímu funkcionáři k dalšímu opatření,“ řekla Právu mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Policejní prezidium zároveň v pátek uvedlo, že tím, že se policejním superautem vezl civil, nebyly porušeny právní ani vnitřní předpisy. Kruliš podle mluvčí prezidia projevil při prezentaci policejní techniky zájem o praktickou ukázku vozu BMW i8. „Ředitel jihomoravského krajského policejního ředitelství Leoš Tržil s tím souhlasil za podmínky, že se tak stane až po ukončení oficiální části prezidentského programu, tedy po slavnostní večeři, aby nebylo ohroženo plnění úkolů v rámci programu prezidentské návštěvy," uvedla mluvčí Ivana Skupien.

Video  Jihomoravští policisté budou dohlížet na řidiče v BMW i8, zrychlit z 0 na 100 km/hod dokáže za 4,4 sekundy.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Firma BMW Group ČR už má vůz, který nabourala policie, k dispozici. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBP) ho firmě v pondělí vrátila.  "Dnes jsme auto od GIBS dostali k dispozici, bude ho prohlížet expert," řekl v pondělí mluvčí společnosti BMW Group ČR David Haidinger. Doplnil, že se firma s policií dohodla na tom, že nezveřejní rozsah škod. "Důležité je, aby se oba zranění z toho dostali bez následků," uvedl mluvčí.

Po takřka měsíci od nehody policejní prezidium zveřejnilo, zda tím, že se policejním superautem vezl civil, byly porušeny předpisy. „Přítomností zástupce šéfa protokolu Hradu v BMW policie, co nabouralo v Brně, nebyly porušeny právní ani vnitřní předpisy,“ uvedlo policejní prezidium.

mabo ( 23. června 2017 12:06 )

co je to prosím za SUPER AUTO,když se tam tak blbě leze!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání