Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomáše (†17) zastřelil bývalý učitel dějepisu! Je v šoku

Autor: lm - 
23. června 2017
13:13

Od osudné policejní honičky, při níž zahynul spolujezdec Tomáš (†17) uplyne už týden, policista, který chlapce zastřelil, se z tragédie stále nemůže vzpamatovat. Podle známého policista kdysi pracoval jako učitel dějepisu a mezi žáky byl velmi oblíbený.

Tomášovi se stalo osudným, že minulý týden v noci ze soboty na neděli nasedl do auta, které šoféroval devatenáctiletý Michal se zákazem řízení. Policisté chtěli auto plné mladých zastavit, mladý řidič ale začal ujíždět a ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. Jeden z mužů zákona proto vytáhl zbraň a po několika varovných výstřelech do vzduchu začal pálit na auto. Bohužel ale trefil Tomáše (†17), který seděl vzadu. Mladík na místě zemřel.

Případem se nyní zabývá inspekce ministerstva vnitra. Policistu tragédie podle informací serveru Čas.sk hluboce zasáhla. Před lety totiž pracoval jako učitel a ke svým studentům měl velmi blízko.

"Pamatuji si ho. Učil dějepis na gymnáziu a mezi žáky i kolegy byl velmi oblíbený. Pokud si dobře pamatuji, ze školy odešel. Zhruba před 10 lety se totiž snižovaly stavy a hrozily výpovědi. Tehdy řekl, že odejde on, neboť si jako muž najde dříve práci než ženy. Nevím, zda už tehdy plánoval jít k policii," řekl Času bývalý zaměstnanec školy.

Policista momentálně pracuje na Dopravním inspektorátu v Žiaru nad Hronom. "Byl ochotný vždy pomoci a dělal i práci navíc. Je to vysokoškolsky vzdělaný člověk, pedagog. Není to žádný pistolník. Velmi ho mrzí, co se stalo," prozradil jeho kolega.

diskutujici ( 23. června 2017 17:53 )

Kdyby ale ten dobracek za volantem sejmul tvoje decko, tak prvni budes kvicet, ze nic neudelali. Sel do rizika, sel. Smula.

majojo ( 23. června 2017 15:03 )

Tak tohle bude nějaký blábol.

znojmacka ( 23. června 2017 14:44 )

Lemra: no, - tak trošku neobjektivní a jednostranně zaměřenej názor.

ellenic ( 23. června 2017 14:40 )

Hlavní vina padá na řidiče se zákazem řízení . Policista ho nezastřelil úmyslně. Je mi líto, čím si nyní prochází , ale rozhodně ho nelze obviňovat, vystřelil i pro výstrahu. Riskantní jízdou mohl nezodpovědný řidič všechny zabít. Byla to souhra nešťastných náhod, policistu nelze obviňovat. Lemra

karmina ( 23. června 2017 13:52 )

 Nevinný nebyl. Taky mohl tou svojí jízdou někoho zabít. Policista byl v právu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání