Rodinná tragédie, při které byla podle policie jedna osoba usmrcena, se odehrála v neděli. "Kriminalisté ustanovili konkrétní osobu, která je podezřelá ze spáchání tohoto činu. Ve věci zatím nebylo zahájeno trestní stíhání, protože to nedovoluje její zdravotní stav," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

V Olomouckém kraji jde letos podle informací ČTK o čtvrtý případ vraždy či pokusu o ni. V únoru byl v Přerově zavražděn devětapadesátiletý muž. Podezřelého osmnáctiletého mladíka dopadli vzápětí a obvinili z vraždy. Další případ se odehrál v březnu na Jesenicku, kde našli policisté po požáru v rodinném domě tělo dvaašedesátiletého muže. Obvinili kvůli tomu šestatřicetiletého muže, podle nich založil požár úmyslně. Pokus vraždy vyšetřovali policisté naposledy v květnu, kdy pětačtyřicetiletá žena pobodala v jednom z přerovských bytů svého dvaašedesátiletého spolubydlícího.

Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd a kriminalistům se podařilo všechny objasnit. Předloni to bylo deset vražd, jedna objasnit zbývá. Jde o případ z dubna 2015, čtyřiasedmdesátiletý muž byl nalezen zavražděný v bytě ve Werichově ulici v olomoucké části Nové Sady. Celostátně hledaný muž se sice policistům sám přihlásil, vzápětí však byl propuštěn. Obvinění v případu dosud nepadlo.

Podívejte se na video ke středeční vraždě v Ostravě: