Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pravidelný sex seniorům zlepšuje výkon mozku. Jsou bystřejší a mají lepší slovník

Autor: nka - 
23. června 2017
19:30

Pravidelný pohlavní život zlepšuje seniorům výkon mozku, hlavně práci se slovy a zrakové vnímání. Napsal to web deníku Daily Mail s odkazem na nový výzkum vědců z britských univerzit ve městech Oxford a Coventry.

Badatelé podrobili zkoumání 73 mužů a žen ve věku od 50 do 83 let. Všechny nejprve nechali vyplnit dotazník týkající se jejich sexuálního života, poté otestovali jejich mentální funkce.

Co dělat, když jeden z partnerů má velkou potřebu sexu, a druhý mu nestačí? Poslechněte si názor sexuologa Weisse:

Video  Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery  - Adam Balažovič/BPŽ
Video se připravuje ...

Součástí dotazování byl test verbální zdatnosti, při němž senioři museli během jedné minuty vyjmenovat co možná nejvíc zvířat. Dalším úkolem bylo říci co nejvíce slov začínajících písmenem F. Pak vědci seniory nechali obkreslit obrázek a namalovat zpaměti hodinový ciferník.

Ukázalo se, že ti, kdo se častěji oddávají sexu, měli lepší výsledky slovního testu. Byli také všímavější k předmětům a lépe odhadovali, kolik prostoru mezi nimi je. Na druhou stranu ale pravidelný sex neměl žádný vliv na pozornost nebo paměť.

„Lidé si obvykle nemyslí, že starší lidé vedou sexuální život. Musíme se ale takovému názoru postavit na celospolečenské úrovni a uvědomit si, jaký vliv může sexuální aktivita mít na lidi starší padesáti let, kromě známého účinku na pohlavní zdraví a všeobecný pocit pohody,“ upozornila autorka studie Hayley Wrightová.

„Můžeme pouze spekulovat, zda za lepšími výsledky stojí sociální, nebo fyzické aspekty. Teď bychom se ale rádi dál věnovali výzkumu biologických mechanismů, které na zlepšení mentálních funkcí možná mají vliv,“ dodala. 

Josef124 ( 14. září 2022 10:41 )

To je teda věděcký výzkum . Já si myslím ,že v důchodu už na to s manželkou nebudeme mít sílu. Nebo alespoň ona ne. Já bych mohl pořád, ale s její chutí už to není, co bývalo. Zkusil jsem kupit nějaké stimulanty z erotického obchody, který jsem si našel na http­s://en­tuzi­o.cz­/ero­ticke-eshopy/ , tak se to trochu zlepšilo .

zob77 ( 23. června 2017 22:25 )

A co to vysvětlit jednoduše takhle: Senioři, kteří jsou bystřejší a mají lepší slovník, mají obvykle i pravidelný sex.

Zobrazit celou diskusi