Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté na Českolipsku zachránili život Terezce (12): Do záchranky by nepřežila

Autor: aba - 
21. června 2017
20:48

9. června zachránili dva strážnici život dvanáctileté Terezce. Upadla do komatu a jen chrčela. Do příjezdu sanitky by nepřežila. Teď jim mohla sama poděkovat.

Podle slov Terezčiny maminky ji našla v jejím pokoji na zemi, vzala ji do náruče, křičela na manžela a volala pomoc. V tu chvíli byla nejblíž dvojice strážníků, kteří okamžitě vyrazilo na místo.

"Já jak jsem slyšel, že se jedná o dítě, tak jelikož mám doma sám dvě malé děti, tak sem jel co to auto dalo," řekl pro TV Prima Václav Serdel, jeden ze zasahujících policistů. A ještě že tak, později řekl doktor dívčině matce, že za život své dcery může poděkovat právě strážníkům. Do příjezdu záchranky by totiž nepřežila.

Ti na místo dorazili i s přenosným defibrilátorem, který vozí v autě a díky elektrickému šoku zachránili Terezce život. Ta jim teď konečně mohla osobně poděkovat. Každý z jejích "strážných andělů" od ní dostal vlastnoručně upečený dort.

I díky případu jako je tento stále přibývá přenosných defibrilátorů v policejních autech, které mohou zachraňovat životy.

nick55 ( 21. června 2017 22:13 )

Správní chlapi -

Zobrazit celou diskusi