Na území mezi ulicemi Nad Zavážkou a Komořanská v Praze 12 má v budoucnosti vzniknout nový developerský projekt s názvem „Rezidence Nové Modřany“. Má zde dojít k propojení prostoru s místním hřištěm, postavit se mají čtyři obytné domy o čtyřech, dvakrát sedmi a jednou devíti patrech.

V Modřanském biografu došlo v úterý 20. června k veřejné prezentaci celého záměru prostřednictvím investora Linkin Invest II. Na základě dotazů radnice Prahy 12 redakci Blesk.cz prozradila, že někteří účastníci prezentace nechtějí, aby se v lokalitě cokoliv jakkoliv měnilo. Další si zase rýpli do stále neexistujícího napojení na Pražský okruh v dané lokalitě.

Starosta Milan Maruštík uvedl, že by se zmiňovaná oblast v případě výstavby měla změnit zásadně. „Je to nyní náletová oblast, která je v podstatě zarostlá a nevyužívaná. Není to žádný park, do kterého by se stavěly domy. Území okolo by se tedy mohlo konečně dostat do takové podoby, že by tudy někdo mohl projít,“ uvedl starosta.

Do jaké míry se skutečně bude zásah v dané lokalitě realizovat a kdy přesně by se v případě schválení mělo začít stavět, není v tuto chvíli jasné. V současnosti neupravené území by na jednu stranu získalo přívětivou podobu, už tak v dopravních špičkách vytíženou Komořanskou ulici by však čekala zátěž dalšími automobily.

Podívejte se, jak to vypadalo na prezentaci v biografu i jak má vypadat nový developerský projekt:

Fotogalerie
11 fotografií

Další dlouho nevyužívanou oblastí je legendární modřanský cukrovar. Podívejte se, jak vypadá jeho okolí: