Pětice kovových objektů v Kaizlových sadech v Praze 8 je nepřehlédnutelná. Děravé konstrukce vyobrazují různé tvary, lidé na sociálních sítích na tuto kontroverzní instalaci reagují. Některým se líbí, další se diví. Podle radnice jde o expozici v souvislosti s akcí „Karlín 200“.

„Jde o karlínské slavnosti, protože Karlín má letos 200 let výročí od založení. V rámci slavnosti městská část a především spousta organizací, které jsou v Karlíně nebo se Karlínu nějak věnují, mají na jeho území spoustu doprovodných nebo svých aktivit. Jednou z nich je také festival Umění v prostoru,“ vysvětlil starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Podle programu slavností navíc umístěné „budky“ v Kaizlových sadech neslouží jen jako dekorace, ale také jako nástroj pro hudební vystoupení. Už zítra, tedy ve čtvrtek 22. června, se tu koná akce „Industrial Village“, která se bude věnovat alternativnímu hudebnímu žánru dub-techno. V pátek 14. července a 18. srpna organizátoři chystají „Opuštěný festival“, v kterém se hudebníci rozmístí do jednotlivých objektů expozice a bez možnosti na sebe vidět budou hrát předem nepřipravenou hudbu. Projekt vyvrcholí festivalem 9. září.

Podívejte se na podivnou instalaci v Karlíně:

„Samotné oslavy Karlín 200 vyvrcholí teď na konci června, expozice tu ale bude déle. Bylo by škoda, kdyby jejich umístění trvalo jen například čtrnáct dní, když už si s jejich instalací dali lidé tu práci,“ potvrdil starosta Prahy 8, že kovové „budky“ budou v Karlíně umístěné delší dobu.

Prohlédněte si další fotografie zvláštních „budek“ v Kaizlových sadech:

Fotogalerie
20 fotografií