„Je to symbolický krok, který otevře a propojí dvě historická náměstí. Od lidí jsme dostali pozitivní zpětnou vazbu, vzniká přirozená odpočinková zóna v srdci města,“ prohlásil starosta Brna-střed Martin Landa (Žít Brno).

Provozovatel tržnice: Prioritou kvalita sortimentu

Odtajněn je i seznam prodejců, kteří se v tržnicí usídlí. „Jednali jsme za poslední rok s pěti sty producenty a farmáři a od mnoha si vyslechli, že počkají, až se tržnice otevře, tedy jestli se vůbec dotáhne do konce. O to víc si vážíme těch, které náš projekt přesvědčil a nadchnul natolik, že tu dnes stojí s námi,“ nechal se slyšet provozovatel tržnice Pavel Bartošek s tím, že výběrovým kritériem byla kvalita sortimentu.

Sýry, donuty, těstoviny, koření

Opravená tržnice nabídne čerstvé potraviny, které je obtížné prodávat pod širým nebem. Nebude tak prodejcům ovoce a zeleniny na Zelném trhu konkurovat, ale vhodně je doplní. Pekařství, sýrové delikatesy, řeznictví, ručně dělané americké koblihy donuty, provozovna nabízející čerstvé těstoviny, bistro zdravého životního stylu, prodej pivních speciálů, specializovaná prodejna koření, to vše nabídne od července areál tržnice Brno.

Návrat jazzové kavárny

Vrací se také jazzová kavárna Podobrazy, která do roku 2013 působila v Místodržitelském paláci. „Plánujeme opět kulturní program, jazzové koncerty a také hudební produkci na náměstí za Starou radnicí,“ uvedl její provozovatel Raed Kahwaji. Pro rodiče s dětmi vznikne v prostorách tržnice dětský koutek.

Video
Video se připravuje ...

Brno otevřelo novou pasáž v přízemí Tržnice Brno, která spojila Zelný trh s Radničním náměstím. Prodejci otevřou krámky ve zrekonstruované tržnici během několika týdnů. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
23 fotografií