Jednalo se o cizince. „Tři utrpěli lehčí zranění, čtvrtého s otřesem mozku  a podezřením na poranění páteře přepravil vrtulník do brněnské Fakultní nemocnice,“ řekla Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Šoféři směřující od Vyškova na Brno měli opět smůlu. Policisté dopravu odkláněli z dálnice u Rousínova na exitu 216. Kolony tak postihly i objízdné trasy. „Havarovaná vozidla zablokovala všechny jízdní pruhy ve směru na Prahu, policisté na místě vyšetřují příčiny nehody a odstraňují následky,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Původní odhad úklidu dálnice a odklon dopravy měl trvat až do 22. hodiny. Kolem půl deváté se záchranářům podařilo obnovit provoz alespoň v jednom jízdním pruhu.

„Z jednoho havarovaného auta vyšlehly plameny. Naštěstí zasáhla jedna z přijíždějících posádek a hasicím přístrojem oheň zpacifikovala. Následně jsme vůz ještě ochladili vysokotlakým proudem. Teď zbývá auta odtáhnout, aby se uvolnil i druhý jízdní pruh,“ popsal aktuální situaci mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Video: Od středy 14. června čeká řidiče každý den na D1 ve směru od Rousínova na Brno horor. U Holubic silničáři zúžili provoz do jediného pruhu!
Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadalo ve středu dopoledne na dálnici D1 u Rousínova ve směru na Brno. Mnohakilometrová kolona, popojíždění, nervozita. Silničáři svedli u Holubic kvůli opravám oba směry do tří jízdních pruhů. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
5 fotografií