Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka (12) v kostele přiznala, že je lesbička! Kněží její proslov utli

Autor: haj - 
18. června 2017
18:12

Teprve dvanáctiletá dívenka sebrala veškerou odvahu, předstoupila před kostel plný lidí a svěřila se, že je lesbička. V procítěném proslovu, který byl i natočen a zveřejněn na internetu, mluvila o tom, že ji tak stvořil Bůh. Jenže najednou jí lidé z církve vypnuli mikrofon a poslali ji pryč.

Statečná dívka jménem Savannah (12) chodí s rodiči pravidelně do mormonského kostela na jihu Salt Lake City. Každý týden zde mohou věřící předstoupit před kongregaci a mluvit o svých pocitech k Bohu.

Pro Savannah bylo velmi důležité, aby mohla svou zpověď poskytnout. Své rodiče prosila už v lednu, ale ti se ji snažili přemlouvat, aby to nedělala. „Můj manžel a já jsme se zdráhali ji nechat, aby sdílela svůj příběh, protože jsme se báli potenciálních odmítavých reakcí,“ uvedla pro Dailymail její matka Heather.

Nakonec ale svolili, jelikož viděli, jak jí na tom záleží a nechtěli ji umlčovat ani v ní vyvolávat pocit, že je s ní něco špatně. Minulý měsíc tak Savannah přečetla v kostele svou připravenou řeč. „Věřím, že jsem tak byla stvořena, v celé své kráse, Bohem. Nezkazil mě tím, že mám hnědé oči, nebo že jsem se narodila plešatá. Nezkazil mě tím, že mám pihy, ani tím, že jsem lesbička,“ promlouvala před davem věřících teenagerka.

„Bůh mě miluje takovou, jaká jsem, protože věřím, že miluje všechny své výtvory. Věřím, že mě takovou stvořil záměrně, žádná část mě nebyla chyba,“ pokračovala dívenka na stupínku, zatímco si všichni lidé v kostele začali překvapeně špitat. Mezi nimi i dva představitelé církve, kteří se rychle radili, co dál.

Savannah dál mluvila, dokud najednou uprostřed jejího proslovu nepřestal fungovat mikrofon. Zkoušela na něj zaťukat, ale nic. Kněží ji požádali, aby si šla sednout. Posbírala si tedy svou řeč a poslechla. K pultíku následně přišel jeden z mormonských kněží a začal mluvit. S mikrofonem už žádné problémy neměl a k řeči Savannah se nijak nevyjádřil.

Dívku toto chování dohnalo až k slzám. „Přiběhla ke mně s pláčem. Obě jsme vyšly na chodbu a já ji držela za tvář a pořád dokola jsem jí opakovala, že je perfektní a hodná, že s ní není nic v nepořádku a že je statečná a krásná,“ popsala situaci Heather s tím, že ji církev rozčílila. „Byla jsem naštvaná, že se rozhodli ji zranit, ať už k tomu měli jakýkoliv důvod,“ dodala.

Sama Savannah se v rozhovoru s podcastem I Like to Look for Rainbows svěřila, že se cítila zahanbeně, když se musela jít posadit. „Měla jsem už jen pár dalších vět, které jsem chtěla nahlas přečíst, ale byla jsem přerušena vypnutým mikrofonem. Byla jsem smutná, protože jsem to chtěla dokončit a cítila jsem, že to, co říkám, by měli všichni slyšet,“ uvedla a dodala: „Ale byla jsem i šťastná, protože jsem konečně před všechny předstoupila a ukázala jim, že gayové nejsou divní!“