Po zpěvaččině skonu bylo jasné, že bude potřeba místo rodinné hrobky nedaleko Ostravy poupravit. Ležel zde totiž doposud pouze Věřin bratr, a tak i náhrobní kámen nesl pouze jeho jméno. Teprve nyní ale práce na hrobu skončily.

„Maminka má hrob dodělaný krátce, je to zhruba čtrnáct dní, kdy byly úpravy na rodinné hrobce dokončené,“ prozradil pro deník Aha! syn Špinarové Adam Pavlík (42) s tím, že jednou týdně na hřbitov spolu s rodinou přijíždí. „Chceme to tak i nadále dodržovat,“ doplnil.

VIDEO: Zesnulá zpěvačka Věra Špinarová má náhrobní desku vedle bratra.

O místě posledního odpočinku i o finální podobě náhrobku ovšem Pavlík nerozhodoval. Jednalo se totiž o iniciativu jeho babičky, tedy maminky známé hudebnice. Právě paní Věra Špinarová (84) tedy vybrala vhodnou fotografii na náhrobní desku, která pochází z přebalu alba s příznačným názvem To nejlepší. Právě za toto CD, které obsahuje zpěvaččiny nejznámější hity jako Bílá Jawa 250, Meteor lásky či A já tě závidím, získala Špinarová v roce 2007 platinovou desku. Poté, co 26. března vydechla naposledy, se album umístilo na šestém místě žebříčku nejprodávanějších alb.

Fotogalerie: Poslední rozloučení s legendární zpěvačkou…
198 fotografií

„Tu fotografii vybírala babička, vůbec jsem jí do toho nemluvil, chtěla, aby to bylo podle ní,“ dodal pro Aha! Pavlík s tím, že i místo vymyslela právě paní Věra. Rozhodla, že chce mít obě své předčasně zesnulé ratolesti na jednom místě. Tedy nejen legendární „Tygřici z Ostravy“, jak jí přezdíval Karel Gott (77), ale i mladšího syna Lubomíra (†28), který zemřel na sklonku roku 1980.

Nakupoval tehdy prý dárky v Praze a do Ostravy se měl vrátit přímo na Štědrý den. Jenže rodina na něj marně čekala. „Až den nato, na první svátek vánoční, u nás zazvonili policajti a sdělili nám, že Luboš je mrtvý,“ svěřila se kdysi zpěvačka, která kvůli tomu do konce života neměla ráda Vánoce.

VIDEO: Poslední rozhovor s Věrou Špinarovou před smrtí!

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65): Primě ukázala svůj dům! FTV Prima

Pitva prokázala, že příčinou smrti bylo vážné poranění hlavy. Podle teorie vyšetřovatelů ho kdosi ubil, ovšem zranění si prý mohl přivodit i sám, čemuž příbuzní nedokázali uvěřit. „Řekli nám vlastně jen, že Lubošovi praskla lebka pod tupým předmětem,“ uvedla Špinarová s tím, že víc se nikdy o smrti milovaného bratra nedozvěděla.

 VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

 Podívejte se na videa z pohřbu legendární zpěvačky:

Video
Video se připravuje ...

Stovky lidí čekaly před smuteční síní ve Slezské Ostravě už dlouho před jejím otevřením. Karel Janeček

Video
Video se připravuje ...

S Věrou Špinarovou se přišly rozloučit tisíce lidí. David Turek

Video
Video se připravuje ...

Víkendový pohřeb Věry Špinarové (†65): Desetitisíce lidí, dlouhé fronty a truchlící dav! David Turek

Fotogalerie
101 fotografií