Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladá architektka zahynula v ohnivém pekle: Dám na vás z nebe pozor, vzkázala rodičům před smrtí

Autor: zzu - 
18. června 2017
05:00

Celý život měli před sebou, připravil je o něj ale požár londýnského věžáku Grenfell Tower. Mladý italský pár si v britské metropoli hledal práci a věžák se jim zalíbil především kvůli výhledu na celé město. Právě výhled se jim bohužel nakonec stal i osudným, po vypuknutí masivního požáru prakticky neměli šanci z 23. patra uprchnout. Než je pohltilo ohnivé peklo, stihli ještě zavolat svým rodinám do Itálie.

Gloria Trevisan a Marco Gottardi bydleli ve dvacátém třetím patře, když se v noci ze 13. na 14. června rozhořel oheň v britské výškové budově Grenfell Tower. Oba byli čerstvými absolventy architektury a hledali si v Londýně práci. Ve věžáku bydleli teprve tři měsíce.

Gloria Trevisan volala svým rodičům kolem tři čtvrtě na čtyři ráno. „Plameny jsou už v obývacím pokoji. Plameny jsou kolem nás,“ řekla svým rodičům do telefonu. „Děkuji za všechno, co jste pro mě udělali. Doufala jsem, že vám pomůžu, díky za všechno, chystám se do nebe a budu na vás odtud dávat pozor,“ rozloučila se.

Její snoubenec Marco Gottardi nechtěl dát před rodiči najevo strach, nakonec ale přiznal, že je kolem nich kouř a že plameny už zachvátily schodiště. Když hovor krátce po čtvrté vypadnul, opustila rodiče veškerá naděje, že by mladý pár mohl přece jen přežít. Telefon už potom nikdo nebral. Podle rodinného právníka budou pozůstalí požadovat převezení ostatků do Itálie, pokud se je vůbec podaří identifikovat.

#bellinoi ❤ #aperitif #saturday #night #couple #love #london

Příspěvek sdílený Gloria Trevisan (@glo_trevi),Kvě 27, 2017 v 11:12 PDT

Při čtvrtečním požáru věžového bytového domu v Londýně zahynulo zřejmě přinejmenším 58 lidí. Oznámil to včera šéf londýnské policie Stuart Cundy. Po smrti je podle něj patrně všech 28 lidí, kteří se v současnosti pohřešují. Třicet obětí požáru policie potvrdila již v pátek. V nemocnici zůstává stále ještě 19 zraněných, deset z nich je v kritickém stavu.

Britská policie zatím oficiálně identifikovala pouze jedinou oběť požáru výškové obytné budovy Grenfell Tower. Je jí 23letý syrský uprchlík Muhammad Hadžálí.

pupi ( 19. června 2017 06:21 )

Jen blbec se v dnešní době přestěhuje do muslimského Londýna !!!

dzambulka007 ( 18. června 2017 15:23 )

Sympatický pár, bohužel podcenil situaci a ubytoval se mezi čmoudy. Naivní mládí.

hades ( 18. června 2017 14:36 )

Ty jsi zřejmě zaměstnán na radnici jako místní blázen.

hades ( 18. června 2017 14:34 )

Tak nepiš hlouposti. Připrav si minci a počkej na loďku.

hades ( 18. června 2017 14:30 )

2008 - Pokusy o atentát na čtyři hlavy států. Konflikt v Indonésii(Indii? Hindustánu?). Toto je jedním z důvodů třetí světové války. 2010 - III.světová válka začne v listopadu 2010 a skončí v říjnu 2014. Začne jako obvykle(konvenčně), pak se ale použijí jaderné a chemické zbraně. 2011 - V důsledku jaderného spadu na severní polokouli byly ponechány svému osudu všechna zvířata a vegetace. Pak muslimové povedou válku proti Evropanům s chemickými zbraněmi. 2014 - Většina lidí trpí rakovinou kůže a jiným kožním onemocněním (jako důsledek chemické války). 2016 - Evropa bude téměř prázdná(pustá). Nějak to babě nesedí. Nebo jsem přehlédl třetí světovou. Než se dotkneš klávesnice, zapni mozeček.

Zobrazit celou diskusi