Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ČSSD jako hráči rugby: Fotku bez dovolení „obšlehli“ a baví sociální sítě

Autor: Jakub Veinlich - 
17. června 2017
08:44

Sociální demokraté si možná „vypůjčili“ další fotku, aby se omladili a zřejmě i odlehčili ne zrovna veselé dny. Po vyhlazených tvářích Bohuslava Sobotky, Michaely Marksové nebo Milana Chovance v hippies autě ale tentokrát stranické špičky ČSSD trochu přitvrdily. Na další upravené fotce, na které jsou původně tvrdí chlapi – hráči ragby z Nového Zélandu - jsou v bojové pozici. Zvládli by i čeští politici bojový tanec Haka?

Jednotlivé strany chtějí v předvolební kampani zaujmout různými způsoby. Sociální demokraté se snaží ukázat mladistvý elán. A nyní nastolit asi také trochu té bojovné atmosféry. Jdou na to už podruhé přes photoshop? Poprvé byli sociální demokraté omlazení na materiálu, který nápadně připomínal jejich vizi Česko 20+. Šofér – vyhlazený mladík Bohuslav Sobotka - vyvezl omlazenou Michaelu Marksovou a hubeného kloučka Milana Chovance.

Omlazení představitelé ČSSD. K upravené fotografii se přihlásil sociální demokrat Aleš Urban. Omlazení představitelé ČSSD. K upravené fotografii se přihlásil sociální demokrat Aleš Urban. | archív/ Blesk.cz

„Ten vizuál není oficiální aktivita strany,“ tvrdil tehdy mluvčí ČSSD Mikuláš Klang. K upravené fotce se později přihlásil mladý sociální demokrat Aleš Urban. Na svém Twitteru ji ale sdílel i premiér Bohuslav Sobotka. Někteří aktivitu kvitovali, jiní spíše než zlatou mládež viděli za karikaturou špiček ČSSD svazáky. Nyní přišla ve stejném stylu nová písnička. A opět budí na sociálních sítích kontroverze.

Sociální demokraté na fotografii jako ragbisté Nového Zélandu. Je to oficiální materiál ČSSD? Sociální demokraté na fotografii jako ragbisté Nového Zélandu. Je to oficiální materiál ČSSD? | Facebook.com/Petr Starý

„Česani hrají ragby“

I dnes je tu podobná situace. Všiml si jí a sdílel na svém facebookovém profilu Petr Starý. Tentokrát jsou sociální demokraté – výhradně muži – zachyceni při bojovném tanci HAKA. Do černého dresu s nápisem „ČESANI“ jsou oblečeni a patřičně upraveni například místopředseda strany Petr Dolínek, volební lídr Lubomír Zaorálek, nebo premiér Bohuslav Sobotka i s Milanem Chovancem nebo Janem Hamáčkem. Původní fotografie přitom zachycuje ragbisty Nového Zélandu v bojovném postoji. 

Jen před pár dny Bohuslav Sobotka oznámil, že odchází z čela ČSSD. 

Video  Sobotka odchází z vedení ČSSD: Musíme se změnit, voliči neoceňují naši práci  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„To si takhle jednou pozveš hráče ragby z Nového Zélandu - samozřejmě za to zaplatíš, pozveš fotografa - tomu zaplatíš taky a pak přijde nejsilnější vládní strana s premiérem, ministrem vnitra a vůbec dobrou sestavou - nikoho se nezeptá, tu fotku si vezme a udělá z ní svůj vizuál. Předpokládám, že hráčů se taky neptali - chybí snad už jen ty hezký povídání o slušnosti, právním státě a tak dál,“ komentoval koláž na svém účtu Petr Starý.

Jestli ani tato úprava není oficiálním vizuálem ČSSD, mluvčí strany Mikuláš Klang na dotaz Blesk.cz doposud neodpověděl. Již dnes se přitom ČSSD chystá představit svůj volební program. Dojde přitom i na Haku?

moiaza ( 17. června 2017 09:33 )

Bohužel, ČSSD se sama zařadila mezi ubohé strany, jako je ODS,TOP 09 a Lidovci. Z relativně slušné strany se stála parta zoufalců.

karcsil ( 17. června 2017 09:15 )

Banda neschopných inpo.tentov!!!!!!!!!!!!

mirkazam ( 17. června 2017 08:27 )

1912....

DWEI ( 17. června 2017 07:06 )

Neskutečně trapné! Už fakt nevědí jak se víc znemožnit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa