Z plánovaných akcí zůstal jen akustický koncert v zahradách středočeského zámku Loučeň, který se uskuteční 6. července. ČTK o tom za pořadatele informovala Kateřina Goroškov.

„Fanouškům bude zámek Loučeň akceptovat vstupenky z původně plánovaných tří koncertů v Českých Budějovicích, Mikulově a Plzni. Kdo nebude chtít na Loučeň dorazit, budou jim vráceny peníze za zakoupené vstupenky. Každý ať se obrátí na Ticketportal,“ uvedla Goroškov.

Za vstupenky volné a poskytnuté do soutěží peníze nebudou vráceny. Lze je využít opět na vstup na zámek Loučeň na koncert 6. července.

Kapela Elán v čele se zpěvákem Jožo Rážem měla v sobotu poprvé vystoupit v Mikulově v tamním amfiteátru. Očekávala se návštěva kolem 10 000 lidí. Promotér slovenské kapely, společnost PČS, odstoupila od smlouvy a z technických důvodů zrušila koncerty jak v Mikulově, tak i v Českých Budějovicích a v Plzni, které byly součástí letního turné Elánu po Česku.

Elán v této koncertní sezoně provázejí i další problémy. Populární skupina musela 10. června zrušit vystoupení v Martině kvůli narušené statice pódia. „Chyba nebyla na straně promotéra ani hudební skupiny Elán. Je to vyšší moc, kterou nemůžeme ovlivnit,“ sdělil manažer skupiny Michal Čimera. Zrušené vystoupení bylo přeložené na záři.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala 14 studiových alb, za jejichž prodeje získala 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné v roce 2003 navštívilo na 80 000 fanoušků, v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku.

Fotogalerie
13 fotografií