Mezi Znojmem a Suchohrdly po ránu očividně přecenila své řidičské schopnosti mladá žena (20). Do levotočivé zatáčky se se svým Fordem Focusem vřítila jako závodník formule 1, jenže vzápětí se jí věci vymkly z rukou. Auťák zamířil rovnou do příkopu.

„Tam řidička narazila do betonového nájezdu, auto bylo vymrštěno do vzduchu. Po přetočení dopadlo zpět na kola,“ popsala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Řidička sama vystoupila, drsnou nehodu odnesla jen lehkým zraněním. Nad notně pošramoceným autem ale sprásknou ruce opraváři, škoda je 150 tisíc korun!

Hazardní předjíždění kolony

Druhá dopravní nehoda se odehrála odpoledne u Pavlic. Šofér (42) ze Znojemska ve voze Lexus riskl předjetí kolony, jenže manévr špatně odhadl a nestačil se už zařadit. „V protisměru narazil do osobního vozu Ford Fiesta, jehož řidička odbočovala vlevo na parkoviště před prodejnou. Obě auta byla odhozena na další již parkující vozidlo, které skončilo na zdi budovy,“ popsala situaci policistka.

Na hazardérovo počínání doplatily ve fordu řidička se spolujezdkyní z Chomutovska, podle prvotních informací vyvázly s lehkým zraněním. Škoda na všech pošramocených vozech se vyšplhala na čtvrt milionu korun. Snad jedinou pozitivní zprávou u obou nehod je fakt, že nikdo z jejich účastníků nejel s alkoholem v krvi.

Video: Podívejte se na nehodu, kterou natočili ze svého auta policisté. Řidič nákladního vozu nedal přednost!
Fotogalerie
5 fotografií