Oprava D1 u Brna mezi 204. a 210. kilometrem směrem do Prahy se dostala do nejkritičtější fáze, na Brno se kvůli pokládce nového povrchu v celém jízdním pásu přejíždí do protisměrného pásu a jezdí se jen jedním pruhem.

Zúžení se hned od brzkého rána podepsalo pod několikakilometrovou frontu od Vyškova kolem Rousínova až k Holubicím. Auta chvíli stála, chvíli popojížděla krokem. Kdo vsadil na souběžnou tzv. starou silnici, moc si nepolepšil. I tam vznikla záhy směrem na jihomoravskou metropoli velká kolona.

Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadalo ve středu dopoledne na dálnici D1 u Rousínova ve směru na Brno. Mnohakilometrová kolona, popojíždění, nervozita. Silničáři svedli u Holubic kvůli opravám oba směry do tří jízdních pruhů. Zdeněk Matyáš

U nájezdu na D1 a starou silnici u Holubic nasadili policisté kvůli enormnímu počtu vozů i mobilní semafory. „Děláme, co můžeme,“ uklidňoval jeden z policistů nervózního řidiče, který spěchal na obchodní jednání do Brna.

Kolaps postihl i starou silnici

Plynulejší tempo získala doprava na D1 v obou směrech až u motorestu Rohlenka. Kdo naopak pokračoval po staré cestě, dočkal se na příjezdu do Brna dalšího kolapsu. „Hlášený je kolaps kolem kruhové křižovatky na Bedřichovické,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Cejnková. To samé čekalo motoristy na příjezdu do Slatiny.

Spousta šoférů u Rousínova rezignovala, sjela na Slavkov u Brna a přes Křenovice hledala spásu v jižní cestě na Brno přes Prace a Tuřany.

Test pevných nervů každopádně potrvá ještě 12 dnů, po 23. červnu se provoz na D1 u Holubic vrátí do dvou zúžených pruhů v obou směrech. Celková oprava úseku mezi Brnem a Vyškovem, která začala v roce 2012, skončí 30. července.

Fotogalerie
14 fotografií