V šest hodin večer se sešla parta lidí na Palackého náměstí. Ne všichni se znali. O akci se totiž dozvěděli skrze Facebook. Sekta, jak si někteří nedůvěřivci na náplavce mysleli, v tom nebyla.  A co je k tomu vedlo? „Rád rozdávám pozitivní energii. Musíte si to zažít, abyste pochopili, jaké to je,“ prozradil Andrej, který se z celé skupinky objímá s cizími lidmi nejdelší dobu.

Po šesté hodině se vyrazilo vstříc Vltavě. „Skončíte v pekle. Je to zlo,“ křičel směrem ke skupince rozčílený pán, který dokola opakoval, že se jedná o sektářství. Na vyznání jednotlivých účastníků akce jsem se ale neptala. Boha objetí však nikdo nevyznával a ďábla vymítat taky nikdo netoužil. 

Dobrá nálada

Po první negativní reakci kolemjdoucího, který spíše skupinku pobavil, než že by ji popudil, se všichni vydali pomalým krokem podél nábřeží. Stačil úsměv, oční kontakt a nadšencům s cedulemi se lidé vrhali do náručí, jako kdyby se znali i roky.

Tohle je super. Potřebovala bych vás tady každý den,“ zmínila dívka, která se rozhodla obejmout se všemi, kteří svírali onen nápis. A pokud si myslíte, že takto vstřícní jsou jen mladí lidé, tak jste na omylu. Těsného kontaktu se nezdráhaly ani dámy v letech.

Podívejte se na fotografie z akce:
Fotogalerie
20 fotografií