Na břehu koupaliště nechal osobní věci a šel se projít. V neděli večer svého kamaráda (†27) viděli naposledy. „Dle tvrzení oznamovatelů se měl pohřešovaný v určitou chvíli od skupinky vzdálit, kdy posléze našli už jenom jeho osobní věci na břehu koupaliště. Nicméně i tak s oznámením čekali celých čtyřiadvacet hodin. Až poté, co se do pondělního večera sedmatřicetiletý muž neukázal, učinili oznámení o jeho zmizení na policejní služebnu,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Do Motola ihned vyjeli kriminalisté spolu s policisty poříčního oddělení pražské policie. Ti zanedlouho muže objevili. „Tělo sedmatřicetiletého pohřešovaného našli policisté na hladině koupaliště bez známek života. Kriminalisté prvního policejního obvodu nyní prošetřují, co úmrtí muže předcházelo a co bylo skutečnou příčinou jeho skonu. Proto byla, krom jiného, nařízena i zdravotně bezpečnostní pitva,“ dodal Hulan.

V tomto občerstvení přátelé zřejmě popíjeli.

V novém rybníce bude koupání pouze na vlastní nebezpečí.
Autor: www.koupalistemotol.cz

Než kriminalisté obdrží výsledky zmiňované pitvy, musí pracovat s různými vyšetřovacími verzemi. Mezi ty patří například, že svou roli v popsané situaci sehrála náhlá zdravotní indispozice zemřelého, současné parné počasí, nebo alkohol.