Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česká ostuda: Cizincům na závodech zmizela kola za 400 tisíc

Ukradené kolo na zakázku v pořizovací hodnotě přes 8 tisíc euro.
Ukradené kolo na zakázku v pořizovací hodnotě přes 8 tisíc euro.  (Autor: Policie ČR)
Autor: aba - 
13. června 2017
10:01

Před několika dny hostila Česká republika Malevil Cup, stokilometrový bike maraton. Ten vede přes Lužické hory až do Žitavských hor v Německu. Typická je pro tuto prestižní soutěž i mezinárodní účast profesionálů a amatéru. Tento rok se to ale bohužel neobešlo bez ostudy.

Mezi účastníky byl i pár z Holandska. Ten se po závodech ubytoval v rekreační osadě Trávník, která se nachází asi tři kilometry od Cvikova. Protože se pár účastnil závodu, měl s sebou i kola, která byla, zvláště v případě muže, drahá a sestavená na míru.

Kola na noc ze soboty na neděli zamkli v dodávce, kde je ráno čekalo nepříjemné překvapení. V autě jim zbyl jen prázdný kufr a škoda šplhá do statisíců. Policie se teď snaží zjistit, kdo kola ukradl, zatím ale marně.

„Po luxusních kolech i jejich nových uživatelích nyní policisté intenzivně pátrají. Vzniklá škoda vzhledem k aktuálnímu kurzu činí přibližně 405 tisíc korun,“ řekla k případu policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Nenechaví zloději odcizili mužské kolo typu SW typ EPIC FSR Carbon 29 Frame a dámské kolo Scott Contessa Ascale. Pokud víte, kde se tato kola nachází, nebo jste je někde zahlédli, kontaktujte prosím policii. 

Kola se kradou po celém Česku. Ve videu se můžete podívat na policejní záběry krádeže v garáži v Praze:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání