Událost se stala 2. června pár minut před půlnocí ve Washingtonově ulici, která vede k hlavnímu nádraží. „Tou dobou se ulicí procházel 52letý muž. V tu chvíli uslyšel ženský hlas, který z nedalekého křoví volal o pomoc. Ještě než stihl cokoli udělat, vyběhl z křoví muž, který si to namířil ke křižovatce s ulicí Politických vězňů,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Svědek události se snažil pachatele zastavit tím, že mu nastavil nohu. Bez účinku. „Proto se podezřelého jal pronásledovat, což ale trvalo několik málo vteřin. Pronásledovaný se totiž v křižovatce ulic Washingtonova a Politických vězňů zastavil, otočil a svého pronásledovatele skolil jednou ranou pěstí do obličeje,“ řekl Hulan.

Muže se kriminalistům nedařilo vypátrat, takže se obrátili s prosbou o pomoc na veřejnost. A lidé pomohli.

Podívejte se na video, jak muž udeří pronásledovatele pěstí:

„Po odvysílání pátrací relace v médiích jsme získali několikero poznatků k jedné konkrétní osobě. Tu v průběhu pondělního dopoledne zadrželi kriminalisté prvního policejního obvodu v Kladně,“ uvedl mluvčí.

Devětadvacetiletý muž se k jednání zachycenému bezpečnostními kamerami plně doznal a litoval ho. Zároveň také podal svou verzi incidentu.

„K situaci v křoví muž uvedl, že tam byl s blíže neurčenou ženou či paní, která skutečně posléze volala o pomoc, a to ve chvíli, kdy muž z křoví odcházel, aniž by dotyčné dopřál to, co zřejmě od dané situace očekávala. Volání o pomoc se muž zalekl a začal z místa utíkat. Jak celé pronásledování dopadlo, velice dobře víme,“ doplnil Hulan.

Policie zároveň požádala onu neznámou ženu, aby se jí ozvala a popsala svou verzi události. Ta tak zatím neučinila.

Podívejte se na video s vyjádřením policejního mluvčího Hulana i záběry převozu pachatele: