Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Šumpersku srazil řidič chodkyni: Na místě byla mrtvá

Na Šumpersku srazil řidič chodkyni: Na místě byla mrtvá
Na Šumpersku srazil řidič chodkyni: Na místě byla mrtvá  (Autor: ZHS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK - 
10. června 2017
12:29

Osobní vůz dnes ve Vikýřovicích na Šumpersku srazil chodkyni. Dvaapadesátiletá žena na místě zemřela. Lehce zraněn byl také šestadvacetiletý řidič auta a jeho spolujezdec. U řidiče nemohla být provedena orientační dechová zkouška na alkohol, proto byl ke zjištění případného ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami nařízen odběr krve, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Marie Šafářová.

Nehoda se stala kolem 05:00, vůz značky Škoda Felicia jel ve směru od Šumperka na Rapotín. "Řidič zřejmě nezvládl řízení svého vozu, narazil do chodkyně, která šla při okraji vozovky proti jeho vozidlu, a poté do sloupu veřejného osvětlení. Při střetu utrpěla chodkyně zranění, kterým na místě podlehla," uvedla Šafářová.

Chodkyně utrpěla podle mluvčího krajské zdravotnické záchranné služby Zdeňka Hošáka vážná poranění hlavy a mnohočetné zlomeniny. Řidič a spolujezdec měli jen povrchní poranění hlavy. Okolnosti nehody, příčinu a míru zavinění i výši škody policie zjišťuje.

V pátek večer na 292. kilometru dálnice D35 ve směru od Olomouce na Ostravu havarovalo více vozidel. "V důsledku hustého provozu se na dálnici nedaleko Lipníku nad Bečvou vytvořila kolona vozidel. Řidič jednoho z osobních vozidel nedobrzdil a narazil do vozu, který stál na konci kolony. Od tohoto se jeho auto odrazilo a narazilo do dalšího osobního automobilu a to pak do dalšího. Při nehodě bylo pět osob zraněno," řekla policejní mluvčí.

Podle Hošáka lidé utrpěli zhmožděniny. "U tří zraněných v oblastech hrudníku, v jednom případě dolní části zad a pánve a poslední ze zmiňovaných utrpěl zhmožděniny ramene a paže," uvedl Hošák. Škoda byla vyčíslena na 300.000 korun.

Podívejte se na další děsivou nehodu, kde je na vině náklaďák, který nedal přednost:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání