Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odsouzený vrah Kajínek se chlubí po propuštění: Už mám práci!

Autor: Tomáš Koníček - 
11. června 2017
05:00

Na svobodě je 19. den a už má práci! Jiří Kajínek (56), který byl za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus o třetí odsouzen na doživotí, toho za pár dní po omilostnění stihl více, než sám čekal.

Když Kajínek vyšel z lochu, začal zařizovat, co se dá. „Koupil jsem si nějaké věci, ať mám v čem chodit, vyřešil jsem zásadní věci – koupil jsem si telefon, zařídil bankovní účet, byl jsem na zdravotní pojišťovně a také na poště, zřídit si P. O. Box,“ řekl Blesku.

Jak sám tvrdí, hrnou se mu i pracovní příležitosti. „Taky už pracuji. Nemůžu se jen tak poflakovat,“ řekl tajemně Kajínek, který však nechtěl říct, o co přesně jde.

Při otázkách na moderní dobu, co se změnilo, zatímco 23 let bručel, si ťuká na čelo. „Bez problémů jsem jel šalinou (žije u přítelkyně v Brně, pozn. red.), označil jsem si jízdenku a dokázal i otevřít dveře. Také jsem nezapomněl plavat a i do kopce a z kopce chodím bez problémů. Dělám si z toho trochu legraci,“ směje se Jiří Kajínek a upozorňuje na údajná úskalí, která mu někteří lidé předhazovali před propuštěním z kriminálu.

Fotogalerie Kajínek: Dojemné setkání se sestrou 130 fotografií

Co je pro něj nové? Prý počítač. „Více se s ním seznamuju, abych uměl věci, které jsou potřeba. Zrovna teď jsem si tiskl nějaký materiál, který jsem potřeboval,“ řekl se stopou hrdosti v hlase Jiří Kajínek.

VIDEO: Milost pro Kajínka prý zvažovali i předchozí prezidenti

Video  Udělením milosti Jiřímu Kajínkovi se zabývali všichni tři prezidenti v historii samostatné České republiky. Doživotně odsouzený vězeň se dočkal až u toho třetího.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Omilostněný doživotní vězeň si pochvaluje sousedy v Brně-Bystrci, kde nyní žije. „Všichni se chovají neuvěřitelně slušně. Mluvil jsem i se starostou, který mi tvrdil, že jsou všichni rádi, že tu jsem. Je to úžasné,“ říká Jiří Kajínek.

Na ulici Jiřího Kajínka stále zastavují lidé, žádají ho o autogram, fotí se s ním. „Kdejaká celebrita by mi mohla závidět. Přišel jsem z pekla do ráje. Vždyť já si jdu jen koupit boty a strávím dlouhou dobu focením a podepisováním. Třeba i maminky mi cpou do náruče své děti, že chtějí fotku. Ale nijak mě to neotravuje,“ líčí Jiří Kajínek.

VIDEO: Kajínek promluvil o ovlivňování svědků

Nová kniha Blesku Nová kniha Blesku | Blesk

VŠE O MILOSTI PRO JIŘÍHO KAJÍNKA ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání