Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nehoda policejního superbouráku: Inspekce řekla, kde opravdu seděl Kruliš

Autor: ČTK, ljš - 
8. června 2017
09:18

Generální inspekce bezpečnostních sborů potvrdila, že policejní BMW při nehodě z minulého týdne na Brněnsku opravdu řídil policista. Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš seděl na místě spolujezdce. Jeho přítomností ve voze nebyl podle vyšetřovatelů spáchán trestný čin. 

„Doposud zjištěné informace nenasvědčují podezření ze spáchání trestného činu příslušníky bezpečnostního sboru, proto tato část spisového materiálu byla postoupena na policejní prezidium příslušnému služebnímu funkcionáři k dalšímu opatření,“ řekla Právu mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Podle deníku by se o trestný čin jednalo v případě, že by na místě řidiče seděl skutečně hradní protokolář. Vzhledem k tomu, že podle inspekce vůz neřídil, bude se nyní policejní prezidium zabývat jen otázkou, zda bylo v pořádku, že šéf jihočeských policistů Leoš Tržil jízdu povolil.

Za něj se ale už úterý postavil sám policejní prezident Tomáš Tuhý, který uvedl, že malého chlapečka na výstavišti by policisté také svezli.

Mluvčí prezidia Iveta Martínková zatím nechtěla nic předjímat, protože její kolegové prý zatím čekají na spisový materiál od inspekce. „Posléze bude potřeba se s tímto materiálem seznámit, vyhodnotit a případně ho doplnit. O dalším postupu bude vedení policie veřejnost informovat ihned, jakmile věc prošetří a zaujme stanovisko,“ řekla.

Sandorová uvedla, že inspekce rozdělila spisový materiál případu do dvou částí. Jedna se týká nehody policejního vozu, kterou GIBS dál vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Kvůli vypracování znaleckých posudků se vyšetřování může protáhnout až na měsíce. Druhá část se týká toho, kdo vůz řídil. Kvůli zjištění příčin nehody z minulého týdne si nechala inspekce vypracovat nalecké posudky. Závěry vyšetřování tak mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel minulé pondělí do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič podle dosavadních informací kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš si při nehodě zlomil dva obratle, policista byl ještě minulou středu v umělém spánku, lékaři ho z něj už ale probudili a jeho zdravotní stav se zlepšuje.

pjotri ( 24. června 2017 10:11 )

Obavam se, ze kdyz uz to taaaak tutlaji, likviduji fotky, na net davaj - v digitalni dobe - fotky, jak z webovky, tak to uz maji u pojistovny vyrizeny. Pojistovna jim jen dala echo, jak ma protokol vypadat, aby se to zamazlo..

pjotri ( 24. června 2017 10:05 )

Zajimava nahoda, ze? Normalne by policajti nechali s tim autem jezdit urco jen ty nejlepsi a zadny ucha. A zrovna, kdyz si poskok z hradu chce svezt p_rd_el na MISTE SPOLUJEZDCE (hihihi, kdo tomu veri, at tam bezi), rozmlati se v to aute na kasi. Zcela jasne ridil Krulis, jinak by prece nemelo smysl, nechat se povozit. A proc se to tutla? No je to totalka za mar mega a pojistovna vy to prece nezamazla, kdyby ridil - hihihi, "oficialne" - Krulis. To prece zname vsichni z leasingu. Pujsis lizacku kamosovi, sousedovi atd., proste nekomu, na koho se pravo uzivani leasovane kary NEVZTAHUJE a ses v pru_s_er_u, pokud k necemu dojde. Je vlastne naprosto jasny, jak toto "vysetrovani" MUSELO dopadnout. A mozkova prihoda? No nic lepsiho, co nejde prokazat, si skutecne nemohli vymyslet. To je hnus, velebnosti, jdu blejt...

bullshit ( 8. června 2017 12:41 )

Takže dvakrát pracovní úraz...

moiaza ( 8. června 2017 11:14 )

Čekali jste snad jinou zprávu? Kdo nás naučil podvádět a lhát? Už jste zapomněli. Ano, správně, Havel, Klaus a slavné modré straky zlodějky. Ostatní se to od nich rychle naučili.

zaka ( 8. června 2017 10:27 )

čekal někdo něco jiného když je to řízený socany

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání