„Slyšela jsem strašný křik, vyběhla jsem a uviděla pokousaného Ferdu a zakrvácenou jeho majitelku, která byla v šoku. Jednalo se o jejího miláčka, měl asi pět roků,“ řekla Blesku Marie, která útok viděla na vlastní oči.

Fena pitbula o chvíli později vystrašila i pracovníky autodílny, kteří před ní utekli z garáže. Štěstí měl pan Bedřich, který v té době sbíral na zahrádce jahody. „Přiběhla k plotu a dívala se upřeně na mě. Byla ode mne asi jen metr. Mám psy rád, takže bych si ji asi klidně i pohladil, ale tato měla bílou pěnu u huby, tak jsem si to raději rozmyslel,“ přiznal.

Agresivní pes měl údajně nečekaně utéct majitelce (19). „Tvrdila, že jí utekl z třímetrové terasy domu,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba. Místní tomu ale příliš nevěří. Majitelka se totiž na místě objevila jen pár minut po útoku.

„Přijela s kočárkem a vedle ní šla ještě nějaká žena. Psa držela za obojek a už měl nasazený i náhubek, který předtím neměl. Kdyby majitelka zjistila, že jí pes přeskočil terasu, nemohla by dítě tak rychle obléct a vypravit. Evidentně svého psa nezvládla při venčení,“ je přesvědčená Marie.

Podle strážníků se yorkšír dostal ihned na stůl veterináře. „Bohužel ale ani jeho rychlý zákrok k záchraně života yorkšíra nevedl,“ doplnil Šoba.

Jen 40 metrů od místa útoku psa zabijáka je hřiště pro nejmenší děti, o dalších sto metrů dál je základní škola. „Vždyť mohl zaútočit i na dítě. Teď se budeme bát vyjít na ulici. Ta děsivá scéna mi zůstane dlouho před očima,“ přiznala Marie.

Zkoušeli jsme vypátrat i majitelku pitbula, ale nikdo v okolí neznal adresu jejího bydliště. Případ zabitého yorkšíra nyní směřuje do přestupkového řízení, není ovšem vyloučeno, že případ bude překvalifikován na trestný čin.

Pitbulové patří mezi bojová plemena. Pořizovat by si je měli pouze lidé, kteří dokážou zvládnout jejich výcvik a temperament. Jinak zaútočí klidně i na dospělého muže.

Video
Video se připravuje ...

Pitbul zuřivě napadl a potrhal muže. Youtube.com

Fotogalerie
5 fotografií