Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mynář oslaví padesátiny ve velkém: Party bude mít po vzoru Nejedlého na Hradě

Autor: zst, vr - 
7. června 2017
14:45

Hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi bude padesát let. Kulatiny oslaví po vzoru prezidentova poradce Martina Nejedlého na Pražském hradě. Část areálu se proto uzavře veřejnosti. Konkrétně 22. června nebude přístupná část Jižních zahrad. Informoval o tom web Seznam Zprávy.

Loni Martin Nejedlý, letos Vratislav Mynář. Hradní páni využívají dosytosti výhod, které jim jejich zaměstnání přináší. Životní jubileum chce i hradní kancléř bez bezpečnostní prověrky oslavit stylově – na Pražském hradě. Sám pro Blesk tvrdí, že o žádné výhody nejde.

„Pronajmul jsem si prostory ve večerních hodinách za stejných podmínek, jako má kterýkoliv zájemce o pronájem prostor k tomu vyčleněných na Pražském hradě za plnou ceníkovou cenu. Když tu možnost má každý, tak to není žádné papalášství, a navíc tím přispívám do rozpočtu Správy Pražského hradu. Pozvaní byli přátelé, kamarádi a kolegové z práce tak, jak to dělá téměř každý, kdo chce něco oslavit a myslím, že oslava na pracovišti nepatří u nás k výjimkám,“ komentoval obsáhle informace pro Blesk Mynář.

VIDEO: Oslavu Martina Nejedlého v loňském roce komentoval i prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech

Video  Miloš Zeman o oslavě Martina Nejedlého na Hradě  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Krátce nastínil také průběh oslavy svých narozenin. „Počet lidí nevím, přiměřeně. Klasická moravská cimbálka, kamarádi,“ shrnul. Cena pronájmu se podle Seznamu vyšplhá na 180 tisíc korun a oslava pojme až 250 hostů.

Nejedlý měl problémy s památkáři

Milan Chovanec, Mirek Topolánek, Jan Fisher a další. To byli hosté důležitého poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého napojeného na Lukoil. Party v Letohrádku královny Anny přitom rozporovali památkáři, přesto se nakonec uskutečnila. Pronájem stojí podle ceníku správy 260 tisíc korun.

Za Václava Klause a jeho jmenovce Havla si hradní úředníci soukromé oslavy v areálu Pražského hradu nedělali.

mirkazam ( 7. června 2017 17:43 )

Doufám,že po volbách zmizí ze scény ???

mirkazam ( 7. června 2017 15:22 )

raspina.....

marlen52 ( 7. června 2017 15:20 )

a doufám že tam ukáže prověrku. jo kdyby to byl Babiš tak by bylo keců

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa